Izvor: RTS, 13.Apr.2021, 16:36

Milanović: Rešenje pitanja nestalih pre ulaska Srbije u EU

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović rekao je da će se pitanje nestalih rešiti pre ulaska Srbije u EU.
Milanović je razgovarao sa predstavnicima udruženja veterana, a glavne teme su bile rešavanje sudbina nestalih hrvatskih boraca i civila, tužbe hrvatskih logoraša protiv Srbije i moguća ratna odšteta zbog, kako se tvrdi, "agresije na Hrvatsku", navodi se u saopštenju iz kabineta hrvatskog predsednika.

Milanović je rekao na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sastanku da smatra kako Srbija, pre ulaska u Evropsku uniju, mora otkriti gde se nalaze posmrtni ostaci nestalih boraca i civila.
"Pitanje nestalih mora se riješiti prije ulaska Srbije u EU. Znamo da naši susjedi znaju, i moraju znati, puno više o nestalima nego što čine i pokazuju. To pitanje je ljudsko, simbolično i državno", naveo je Milanović.
Govoreći o pitanju ratne odštete i tužbi hrvatskih logoraša, Milanović je ukazao na realne pravne prepreke koje postoje, navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Milanović: Sudbinu nestalih hrvatskih veterana i civila rešiti pre ulaska Srbije u EU

Izvor: Danas, 13.Apr.2021

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović rekao je danas da Srbija pre ulaska u EU mora da otkrije gde se nalaze posmrtni ostaci nestalih hrvatskih ratnih veterana i civila iz rata 90-tih godina u Hrvatskoj, saopštila je pres služba predsednika.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.