Milačić se izvinio Srbima u Hrvatskoj

Izvor: RTS, 11.Avg.2018, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milačić se izvinio Srbima u Hrvatskoj

Lider Prave Crne Gore Marko Milačić preneo je predsedniku Srpskog narodnog vijeća za Šibensko-kninsku županiju Borislavu Šariću izvinjenje u ime, kako je naveo, većinske i prave Crne Gore, koja se, kaže, stidi učešća pukovnika crnogorske vojske na proslavi "Oluje".
Milačić kaže da je s delegacijom svoje stranke u poseti Srbima u Hrvatskoj kao "predstavnik Njegoševe Crne Gore", koja, objašnjava, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << smatra da je učešće crnogorskog predstavnika na toj proslavi antisrpski, anticrnogorski i anticivilizacijski čin.

"Slaviti zločin, i to sa pečatom zvanične crnogorske vlasti, predstavlja regionalno veliku bruku nanesenu celoj Crnoj Gori. Zbog toga smo, na skroman i simboličan način, došli da vam se najdublje i ljudski, u ime prave i većinske Crne Gore izvinimo", preneo je Milačić.
"Mi ćemo se, kao nova generacija političara, truditi da izgradimo najbolje odnose sa svim državama u regionu", poručio je Milačić.
U saopštenju Prave Crne Gore navodi se i da su predstavnici te partije boravili kod porodice odbornika Save Vojnovića, koji se nakon proterivanja u "Oluji" vratio u svoje selo nadomak Knina, i da su posetili srpski manastir Krka iz 1345. godine.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

MILAČIĆ SE IZVINIO SRBIMA U HRVATSKOJ: Većinska i prava Crna Gora se stidi prisustva pukovnika VCG na proslavi zločinačke Oluje

Izvor: Kurir, 11.Avg.2018

Lider Prave Crne Gore Marko Milačić preneo je predsedniku Srpskog narodnog veća za Šibensko-kninsku županiju Borislavu Šariću izvinjenje u ime, kako je naveo, većinske i prave Crne Gore, koja se, kaže, stidi učešća pukovnika crnogorske vojske na proslavi "Oluje".

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.