Merkez osuđen za zločine nad Srbima u Goraždu

Izvor: RTS, 25.Okt.2019, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkez osuđen za zločine nad Srbima u Goraždu

Sud BiH osudio je Ibru Merkeza na dve godine zatvora za zločine nad Srbima počinjene u Goraždu. Reč je o prvostepenoj presudi na koju postoji mogućnost žalbe.
Merkez je proglašen krivim jer je utvrđeno da je, kao načelnik Stanice javne bezbednosti, nezakonito zatvarao i nečovečno postupao prema srpskim civilima u periodu od sredine jula do 4. avgusta 1992. godine.
Prema optužnici, Merkez je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bio načelnik Stanice javne bezbednosti u Goraždu od maja do kraja avgusta 1992. godine, a nakon toga pa do februara 1993. tu dužnost je obavljao Predrag Bogunić, dok je Ešef Hurić bio komandir stanice policije u tom gradu.
Optuženi Bogunić i Hurić potpuno su oslobođeni svih optužbi Tužilaštva BiH.
Na ovu presudu postoji mogućnost žalbe.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.