Marković: Zašto bi manastir Ostrog bio u vlasništvu SPC

Izvor: RTS, 18.Dec.2019, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marković: Zašto bi manastir Ostrog bio u vlasništvu SPC

Premijer Crne Gore Duško Marković izjavio je da ne vidi razlog zašto bi manastir Ostrog bio u vlasništvu Srpske patrijaršije dok je, sa druge strane, Saborna crkva u Beogradu u vlasništvu države Srbije.
"Zašto nije problem to što je Saborna crkva u Beogradu vlasništvo države Srbije? Zašto bi Ostrog bio u vlasništvu Srpske patrijaršije", upitao je Marković odgovarajući tokom "premijerskog sata" >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na pitanje poslanika Socijalističke narodne partije Srđana Milića o državnoj imovini i Predlogu zakona o slobodi veroispovesti.

Marković je Milića pitao čemu tolika nervoza. "Iskazali ste visok stepen nervoze nakon dolaska u parlament poslije tri godine", rekao je Marković.
Milić je pozvao premijera da povuče Predlog zakona o veroispovesti i dodao da ga čude stručnjaci iz vlade koji su pravnici, a pozivaju se na imovinski zakon i pokušavaju da otimaju imovinu kroz slobodu veroispovesti, a ne po zakonu o svojinskopravnim odnosima i imovini.
"Pozivam vas da povučete ovaj zakon, jer je već ovo što je dogovoreno sa Rimokatoličkom crkvom i Islamskom zajednicom kroz temeljni ugovor iznad zakona. Je li to definisano Ustavom da postoji supremacija međunarodnih zakona? Budite do kraja pošteni i napišite zakon o otimanju imovine SPC, jer se nijedan od ovih članova ne odnosi na druge verske zajednice", rekao je Milić, prenele su podgoričke Vijesti.
Dodao je da se o ovom zakonu mora glasati sa dvotrećinskom većinom.
Milić je rekao da je predsednik Milo Đukanović "pustio Vladu niz vodu kad je rekao da nije predlagao zakon niti će ga povlačiti".
"Sram vas bilo sve. Zašto pokušavate da kroz svađu vladate i da svako nađe svoju apanažu kroz ove priče", poručio je Milić.
Marković je rekao da se potpuno slaže sa Đukanovićem koji je rekao da nije predlagao zakon i da zato ne može ni da ga povuče.
"Ako se steknu okolnosti iz objektivnih razloga Vlada ga jedina može povući. O ovome raspravljamo već pet godina", poručio je Marković.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Podgorica gubi kompas: Rešili da otmu OSTROG od SPC!

Izvor: Večernje novosti, 18.Dec.2019

Izjava predsednika vlade Crne gore otkrila skrivene ciljeve donošenja Zakona o slobodi veroispovesti NE vidim nijedan razlog da manastir Ostrog bude u vlasništvu Srpske patrijaršije. Pročitajte još: "Zašto da manastir Ostrog bude vlasništvo Srpske patrijaršije?! Ne može!":...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.