Makedonsko tužilaštvo sutra podnosi optužnicu za slučaj Reket

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Okt.2019, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makedonsko tužilaštvo sutra podnosi optužnicu za slučaj Reket

Tužilaštvo za organizovani kriminal Severne Makedonije sutra će podneti optužnicu za slučaj "Reket", potvrdila je tužiteljka Vilma Ruskoska Radiju slobodna Evropa na makedosnkom.

U istrazi za aferu "Reket" osumnjičeni su Bojan Jovanvski – Boki 13, Zoran Milevski, poznat kao Zoki Kičevac i razrešena specijana tužiteljka Katica Janeva.

Jovanovski i Milevski se sumnjiče da su preko Janeve jednom od najbogatijih Makedonaca Jordana Kamčeva, koji je osumnjičen >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u istrazi Specijanog tužilaštva nazvanom "Imperija", izdejstvovali oslobađanje iz pritvora i mogućnost za nagodbu, za šta je platio 1,5 miliona evra.

Istraga u slučaju "Reket" započeta je 15. jula, a opozicija svakodnevno iznosi sumnje da su troje osumnjičenih imali podršku visoko pozicioniranih političara vladajuće stranke i da novac nije iznuđen samo od Kamčeva nego da ima i drugih slučajeva.

Prvoosumnjičeni Jovanovski i trećeosumnjičena Janeva nalaze su u protvoru u istražnom zatvoru "Skoplje", dok je drugoosumnjičeni Milevski ;24. septembra pušten u kućni pritvor.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.