Makedonski terorista krenuo u Beograd da ubije novinara?!

Izvor: Vesti-online.com, 31.Mar.2016, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makedonski terorista krenuo u Beograd da ubije novinara?!

Bećir Asani, bivši pripadnik OVK-a i lider najekstremnijeg krila albanske partije DUA, kojeg su pre nekoliko dana naši policajci priveli, pa pustili na urgenciju iz Ambasade, navodno je krenuo u Beograd da ubije novinara Zorana Boživnovskog.

Naime, kako piše "Alo!", ova saznanja potvrdio je i sam Božinovski koji otkriva da mu je Asani više puta pretio fizičkom likvidacijom, zbog objavljivanja tajnih snimaka i privatnih razgovora kojima se razotkrivaju afere u aktuelnoj makedonskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << vlasti koju kao jedan od koalicionih partnera čini i Asanijev DUA.

Novinar Božinovski rekao je za ovaj list da je pre dve nedelje srpskoj policiji do tančina ispričao o pretnjama smrću koje dobija od Asanija i još nekih važnih ličnosti iz Makedonije.

- Prijavio sam i Bećira Asanija, predsednika ogranka vladajućeg DUA iz opštine Čair. On mi preti najeksplicitnije i najotvorenije. I on je evo, pre dva dana uhapšen, pa pušten, a krenuo je da me pronađe i fizički likvidira - smatra Božinovski.

Osim Beće, Božinovski kaže da je srpskoj policiji zbog pretnji prijavio i bivšeg direktora makedonske carine Dragana Daravelskog, koji je pobegao iz Makedonije i već 13 godina živi u Beogradu, kao i Sašu Mijalkova, bivšeg šefa makedonske tajne službe, koji je prošle jeseni uhapšen na beogradskom aerodromu u pokušaju da u avion unese pištolj.

I izvor ovog lista iz vrha srpskih službi bezbednosti potvrđuje da je Božinovski "otkrio mnogo toga, posle čega je stvar bukvalno dovedena do usijanja".

- Albanci sumnjaju da makedonski opozicioni lider Zaev preko Božinovskog pušta sav taj prljav veš. Lider DUA Ali Ahmeti dao je tamošnjem listu "Dnevnik" intervju u kojem preti da će ako se ne zaustavi objavljivanje privatnih snimaka "uzeti pravdu u svoje ruke" što bi praktično značilo rat - ističe izvor.

Inače, ambasadorka Srbije u Skoplju Dušanka Divjak Tomić pisala je ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću i pravdala se zbog puštanja na slobodu albanskog teroriste Bećira Asanija Beće. Ambasadorka je time u stvari potvrdila pisanje lista "Alo!" da je ozloglašeni šef DUA uhapšen u Bujanovcu, a potom ekspresno pušten na intervenciju iz Ambasade, pre nego što je iko stigao da ga ispita šta zapravo radi na teritoriji Srbije. Ambasadorka je u pismu Dačiću navela da nije ona lično za Asanija, već je "samo" njen savetnik Srđan Nedeljković zvao granični prelaz Preševo da pita zbog čega je Bećo uhapšen.

- Ambasadorka je juče bila veoma usplahirena, ali je uopšte nije zanimalo to što je puštanjem opasnog teroriste na slobodu bez ikakve operativne obrade srpskih organa možda ugrožena bezbednost Srbije i njenih građana. Naprotiv očigledno je da joj je na umu samo sopstvena pozicija, pa je uz pravdanje iznela i teoriju da joj "namešta" Ivan Stojiljković, lider Demokratske partije Srba u Makedoniji - tvrdi izvor "Alo!"

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.