Makedonija proglasila vanredno stanje na jugozapadu

Izvor: RTS, 06.Avg.2017, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makedonija proglasila vanredno stanje na jugozapadu

U Makedoniji je proglašeno vanredno stanje u jugozapadnom planinskom regionu iz straha da bi talas vrućine mogao da proširi više šumskih požara koji gore u tim oblastima.
Tridesetodnevno vanredno stanje, koje je u subotu kasno uveče proglasio makedonski ministar unutrašnjih poslova Oliver Spaskovski, podrazumeva da svi raspoloživi bezbednosni resursi budu usmereni na ugroženi region, prenosi AP. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Vatrogasci i volonteri pokušavaju da uspostave kontrolu nad šumskim požarima u nekoliko regiona u Makedoniji u protekle dve nedelje, podseća američka agencija.
Policija je potvrdila da je jedno izgorelo telo pronađeno u selu kod Skoplja, dok su dve kuće i jedan ambar izgoreli u selu Mogilec u središnjem regionu Makedonije.
Zatraženi su i helikopteri za gašenje požara nakon što se vatrena stihija intenzivirala na jugozapadu i ugrozila kuće, većinom u planinskim selima.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.