Mafaljani nije čuo o planiranju ubistva Petriča

Izvor: S media, 06.Okt.2010, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mafaljani nije čuo o planiranju ubistva Petriča

U odbrani na sudjenju šestorki osumnjičenoj za ubistvo suvlasnika nedeljnika Nacional Ive Pukanića i njegovog saradnika Nike Franjića, trećeoptuženi Amir Mafaljani izjavio je danas da nikad ranije nije čuo da su navodni Pukanićevi atentatori planirali ubistvo Hrvoja Petrača i njegovog sina Novice, koji sada služe kaznu zatvora zbog otmice sina poslovnog čoveka Vladimira Zagorca.

Tezu da su optuženi za ubistvo Pukanića planirali i ubistvo Hrvoja i Novice Petrača >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << uneta je u zadnje izmene optužnice, koju je podigla Kancelarija za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala.

Na pitanje tužioca da li je 2006. toj kancelariji prijavio da ga je prvooptuženi Robert Matanić hteo da angažuje za likvidaciju dece Hrvoja Petrača, optuženi Mafaljani je rekao da ne zna ništa o tome i da je Matanić u to vreme bio u zatvoru.

"Matanić nikad nije pominjao Vladimira Zagorca, Stanka Subotića Caneta, Sretena Jocića i Slobodana DJurovića", rekao je Mafaljani koji je juče prozvao Roberta Matanića kao organizatora Pukanićevog ubistva.

Mafaljani je danas izjavio da je Matanić u ceo slučaj "uvalio" i svog nedužnog rodjaka Luku, samo zato jer ga je ranije prevario oko stana.

On tvrdi i da je Matanić u nameri da dobije status pokajnika, policiji planirao da ispriča da je za Luku nabavio moped koji je korišćen u atentatu na Pukanića.

Mafaljani je pokušao da negira i izjavu jedne svedokinje koja u iskazu pomenula da ga je zajedno s Lukom Matanićem, spazila u blizini dvorišta Nacionala, mesta gde je Pukanić ubijen.

Tvrdi da tada nije bio mršav, jer je imao više od 90 kilograma, i da mu je jedna strana glave bila natečena, o čemu postoje lekarska svedočanstva.

Mafaljani je rekao da je tada bio mrak, a da je svedokinja izjavila da ima dioptriju minus pet.

"Ne želim biti neugodan, ali bolje vidi i slepi miš", rekao je Mafaljani koga će poslepodne ispitivati tužilaštvo.

Pukanić i Franjić su ubijeni aktiviranim eksplozivom 23. oktobra 2008. u dvorištu Nacionala u centru Zagreba.

Za sedam dana policija je u Zagrebu i blizu granice sa Srbijom uhapsila rodjake Roberta i Luku Matanića, Amira Mafalanija, Milenka Kuzmanovića i Slobodana DJurovića.

Kuzmanović je nakon nekog vremena pušten, ali ga je uhapsila srpska policija, kao i Željka Milovanovića, u leto 2009. pa se njima dvojici, kao i Jociću, za isto delo sudi u Beogradu.

Bojan Gudurić se predao policiji u BiH uoči početka sudjenja u februaru ove godine, a izručen je u martu, pa se uključio u sudjenje.

Optužnica tereti Milovanovića da je dovezao moped, dok je Gudurić čekao sa snajperskom puškom ako eksploziv zakaže.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.