Izvor: RTS, 14.Sep.2021, 23:25

MSP BiH upozorilo građane na rizik od hapšenja u Srbiji

Ministarstvo spoljnih poslova Bosne i Hercegovine preporučilo je svim državljanima u zemlji koji su na bilo koji način bili uključeni u odbranu BiH u periodu od 1992. do kraja 1995. godine da do daljeg ne putuju u Srbiju zbog opasnosti od hapšenja.
"Upozorenje se izdaje zbog rizika od hapšenja i procesuiranja u Republici Srbiji pod optužbama za ratni zločin, a na bazi ranijih slučajeva hapšenja državljana BiH protiv kojih se u Bosni i Hercegovini >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ne vode postupci niti ih pravosudne institucije zemlje terete za ratne zločine", poručuju iz ove institucije, prenosi Radio Sarajevo.
Bivši visokopozicionirani službenik Federalne uprave policije Edin Vranj uhapšen je na graničnom prelazu prilikom ulaska u Srbiju.
On je osumnjičen za zločine protiv ratnih zarobljenika na području Goražda od januara 1993. do oktobra 1994. godine.
Edinu Vranju je sud u Beogradu odredio jednomesečni pritvor.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izdato upozorenje "zbog rizika od hapšenja i procesuiranja u Srbiji"

Izvor: B92, 15.Sep.2021, 06:12

Sarajevo -- Ministarstvo spoljnih poslova BiH preporučilo svojim državljanima koji su bili uključeni u odbranu BiH od 1992. do 1995. da ne putuju u Srbiju..."Upozorenje se izdaje zbog rizika od hapšenja i procesuiranja u Republici Srbiji pod optužbama za ratni zločin, a na bazi ranijih slučajeva...

Nastavak na B92...

Selaković: Hapšenje osumnjičenog za ratni zločin nije ništa novo

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Sep.2021

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković izjavio je, povodom poziva Ministarstva spoljnih poslova u Savjetu ministara državljanima BiH da ne putuju u Srbiju poslije hapšenja Edina Vranja, kako ne želi da vjeruje da je neko spreman da ugrožava odnose dvije zemlje zloupotrebom ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.