Premijer CG: Ako saznam da neko nije ustao na himnu...

Izvor: Mondo, 10.Okt.2018, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer CG: Ako saznam da neko nije ustao na himnu...

"Ko neće da ustaje na himnu moraće da plati kaznu. Nećemo ga terati da ustaje. I svaki put kada ne ustane platiće kaznu ako budemo u saznanju da nije ustajao", rekao je danas crnogorski premijer.

Foto: MONDO/Mladen Stojović

Prilikom obilaska nove obilaznice u Golubovcima (predgrađe Podgorice), odgovarajući na pitanja novinara, Duško Marković je rekao rekao da crnogorska vlada štiti državne simbole i da neće odustati od predloženih rešenja, odnosno od kažnjavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << (od 300 do 2.000 evra) onih koji ne ustaju na himnu te države.

"Štitimo državne simbole, ne radimo ništa što ne rade drugi i u regionu. Kod nas je to prekršaj, a kod nekih drugih i krivično delo. Ko god bio protiv - rešenje predloženog zakona ostaje", izjavio je crnogorski premijer.

Imao je poruku za sve oni koji se budu inatili:

"Ko neće da ustaje na himnu moraće da plati kaznu. Nećemo ga terati da ustaje. I svaki put kada ne ustane platiće kaznu ako budemo u saznanju da nije ustajao".

Istakao je i ovo:

"Vlast možete da kritikujete, predsednika vlade ne morate da volite, ali državu morate da poštujete!".



Izvor: Youtube/Vlada Crne Gore

Vlada Crne Gore je prošle sedmice utvrdila Predlog izmena i dopuna Zakona o državnim simbolima i Danu državnosti, kojim se opštine i javne ustanove, obavezuju da viju državnu zastavu, dok će kazne za neustajanje na himnu iznositi od 300 do 2.000 evra.

Ovaj predlog treba da bude pred poslanicima Skupštine Crne Gore, a sobzirom na komentare u crnogorskoj javnosti, treba očekivati burnu raspravu u parlamentu.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada Crne Gore ne odustaje od kazni za nepoštovanje državne himne

Izvor: Beta, 10.Okt.2018

Vlada Crne Gore neće odustati od kaznenih odredbi za nepoštovanje državne himne, saopštio je danas premijer Duško Marković.Po predlogu izmene zakona, ko ne ustane prilikom intoniranja državne himne, sledi mu novčana kazna do 2.000 evra."Štitimo državne simbole, ne radimo ništa što ne rade...

Nastavak na Beta...

Marković: Kaznićemo svakog ko ne ustane na himnu

Izvor: RTS, 10.Okt.2018

Crnogorski premijer Duško Marković poručio je da će svako ko ne ustane na intoniranje državne himne biti kažnjen i da Vlada najavljenim izmenama i dopunama zakona štiti državne simbole, kao što to čine sve druge zemlje u regionu. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.