Izvor: N1 televizija, 03.Okt.2021, 20:56

MANS: Đukanovići skrivali vlasništvo preko pet država

Milo i Blažo Đukanović su 2012. godine sklopili tajne ugovore o upravljanju njihovom imovinom, skrivajući se iza komplikovane mreže povezanih kompanija iz Velike Britanije, Švajcarske, Britanskih Devičanskih Ostrva, Paname i Gibraltara. Sin predsednika Crne Gore je iskoristio tu strukturu da formira i dve skrivene kompanije sa ćerkama firmama u Londonu i Crnoj Gori, objavljeno je na sajtu Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS), u okviru globalne istrage o ofšor kompanijama pod nazivom “Pandorini papiri” čije objavljivanje je počelo večeras, a koju je vodio Međunarodni konzorcijum istraživačkih novinara u saradnji sa partnerima iz 117 zemalja.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović,   London

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pandorini papiri: Kako su Đukanovići skrivali vlasništvo preko povezanih kompanija iz pet država

Izvor: Radio 021, 03.Okt.2021

Milo i Blažo Đukanović su 2012. godine sklopili tajne ugovore o upravljanju njihovom imovinom, skrivajući se iza komplikovane mreže povezanih kompanija.

Nastavak na Radio 021...

'Pandorini papiri' osvijetlili trag Đukanovićevog poslovanja

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Okt.2021, 18:21

Objavljivanje dokumentacije o sklapanju tajnih ugovora predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića i njegovog sina, a koja se tiču upravljanja njihovom imovinom preko mreže offshore kompanija, predstavlja dobar početak za dalju finansijsku istragu da li postoji skrivena imovina jednog od najmoćnijih...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.