Lukač: U Republici Srpskoj migranata više za 70 odsto

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jul.2020, 16:20

Lukač: U Republici Srpskoj migranata više za 70 odsto

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da je u prvih šest meseci ove godine broj ilegalnih migranata u odnosu na isti period prošle godine povećan za gotovo 70 odsto.

Lukač je istakao da su policijski službenici MUP na teritoriji Republike Srpske za prvih šest meseci ove godine evidentirali 4.986 migranata što je za 69,2 odsto više nego u prošloj godini u istom period, prenela je FENA.

On je podsetio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da su oni ilegalno prešli granicu i da većina nema dokumente, zbog čega je teško utvrditi njihov identitet.

"Ukupan broj krivičnih dela smanjen je za 10,5 odsto u odnosu na isti period 2019. godine, pri čemu je povećan broj njihove ukupne rasvijetljenosti", rekao je Lukač.

Navodeći da je u vezi sa zloupotrebom droge broj krivičnih dela porastao za 23,9 odsto, a broj prekršajnih prijava za 6,3 odsto, ministar unutrašnjih poslova je konstatovao da je to rezultat intenzivnog rada policije.

Lukač je predsedavao sednicom proširenog kolegijuma ministra unutrašnjih poslova RS na kojem su razmatrani izveštaj o radu Ministarstva unutrašnjih poslova RS i bezbednosna situacija u prvoj polovini godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.