Lopovi ukrali poklone za siromašnu decu

Izvor: B92, 24.Dec.2019, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lopovi ukrali poklone za siromašnu decu

Lopovi su noćas ukrali poklone za decu s područja Gline.

Kako je objavljeno na Facebook stranici "Ljudi za ljude", pokloni su bili spremljeni u kuću u Glini koja služi za skladište inicijative koja pomaže ljudima, piše Indeks.

Svih 56 paketa bilo je zamotano i imalo je ime deteta kom treba da stigne, ali jutros su ljude tamo dočekali razbijeni prozori. A deo poklona je nestao.

"Naš volonter Zoran me nazvao jutros oko 9.30 i rekao da je razbijeno staklo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i da je provaljeno u skladište. Ja sam odmah krenula do te kuće i zvala policiju.

Ušla sam i videla da je staklo razbijeno i da je provaljeno u prostoriju u koju stavljamo pomoć koju dobijamo od od građana i u kojoj raspoređujemo pakete. U nedelju je došlo 56 paketa za decu. Na svakom paketu je bilo ime deteta i godište deteta, prekrasno su bili upakovani ti paketi. Sad pola tih paketa nema. Još ne znam koliko ih je ukradeno, moram da proverim ceo popis i da uporedim sve..", opisuje Branka Baštić, jedna od volonterki koja se brine o svemu i glinska zamenica gradonačelnika.

"Prvo sam se rasplakala, nisam mogla da verujm...", dodaje u suzama opet.

"Kako neko može da uzme poklon na kom piše ime deteta i dob, neka dečica imaju tri godine, kako neko može da uzme njihov poklon?", ne može da veruje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.