Linta: Protest u Vukovaru nastavak hajke na Srbe

Izvor: RTS, 14.Okt.2018, 23:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Linta: Protest u Vukovaru nastavak hajke na Srbe

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenjuje da protest Hrvata u Vukovaru u vezi sa ratnim zločinima, predstavlja nastavak dugogodišnje hajke na Srbe, i pozvao Tužilaštvo za ratne zločine u Beogradu da počne da procesuira ratne zločine nad Srbima počinjene na tlu Hrvatske.
"Za proustaške snage u Hrvatskoj, svaki Srbin koji je bio pripadnik JNA i vojske i policije Republike Srpske Krajine >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je ratni zločinac. U Hrvatskoj se dugi niz godina vode montirani procesi protiv Srba za navodne ratne zločine s ciljem da se Srbima nametne teza da su, tobože, izvršili agresiju i da su zločinačka strana", navodi se u pisanoj izjavi Miodrag Linte.

S druge strane, istakao je Linta, Hrvatska suštinski ne procesuira ratne zločine koje su protiv Srba počinili pripadnici hrvatskih paravojnih snaga, vojske i policije.
"U prethodnom periodu, nažalost, ni Srbija nije gotovo ništa učinila na kažnjavanju naredbodavaca i počinilaca ratnih zločina nad srpskim civilima i ratnim zarobljenicima", navodi se u izjavi.
Linta poziva Tužilaštvo za ratne zločine u Beogradu da konačno počne da procesuira ratne zločine nad Srbima koji su počinjeni na području Hrvatske i Bosne i Hercegovine, kao i na Kosovu i Metohiji.
"Tužilac za ratne zločine Snežana Stanojković je izjavila da će odmah po stupanju na funciju da procesuira ratne zločine nad Srbima u hrvatskim zločinačkim akcijama ‘Oluja' i ‘Bljesak'. Nažalost, dosad nema pomaka po tom pitanju", napominje se u tekstu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Svaki Srbin koji je bio u JNA ratni zločinac"

Izvor: B92, 15.Okt.2018, 08:39

Beograd -- Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio da protest Hrvata u Vukovaru u vezi sa ratnim zločinima, predstavlja nastavak dugogodišnje hajke na Srbe...On je pozvao Tužilaštvo za ratne zločine u Beogradu da počne da procesuira ratne zločine nad Srbima počinjene na tlu Hrvatske..."Za...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.