Leku ubijen zbog krvne osvete?

Izvor: Večernje novosti, 15.Avg.2017, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leku ubijen zbog krvne osvete?

Policija traga za ubicom Dilavera Bojkua (57), najverovatnije je reč o profesionalcu KONTROVERZNI albanski biznismen Dilaver Bojku (57), koji je ubijen u ponedeljak oko 17 časova u Strugi u Makedoniji, najverovatnije je usmrćen zbog krvne osvete, preneli su makedonski mediji. Nekadašnji makro i jedan od glavnih bosova albanske mafije je dobio metak u glavu pred gostima u kafani koju je držao. Očevici su makedonskim medijima ispričali da mu je iza leđa prišao maskirani >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << muškarac koji je, znajući da Bojku bez pancira nije izlazio iz kuće, pucao direktno u čelo, posle čega je seo na motor i odjurio u nepoznatom pravcu. Sve ukazuje da je reč o profesionalnom ubici. Poznavaoci dešavanja u struškom podzemlju su ubeđeni da je motiv zločina krvna osveta, a da je Bojkuu presudio otac ubijenog mladića Sitema Istrefija (23). Navodno je još pre dve godine došlo do obračuna između članova porodica Istrefi iz sela Dolna Belica i Bojku iz sela Velešta i to zbog koncesija plaža na obali struškog jezera. Sukob je eskalirao 13. decembra 2015. godine u naselju Ezerski lojza ispred Struge, kada je u oružanom obračunu bio ubijen Sitem Istrefi, a njegov brat Prentim Istrefi teško ranjen. U tom obračunu su učestvovali muški članovi porodice Dilavera Bojkua, kada je teško ranjen njegov brat Baškim Bojku (45), koji se sad nalazi u pritvoru, dok je Dilaverov sin Ermin i dalje u bekstvu. Dilaver Bojku, državljanin Makedonije, a po nacionalnosti Albanac, poznat i pod nadimkom Leku, je još pre 15 godina postao poznat zbog bavljenja prostitucijom i trgovinom belim robljem. U februaru 2003. godine je bio uhapšen zbog šverca ljudi i osuđen na osam meseci zatvora, iz kojeg je pobegao u junu iste godine. Samo dve nedelje kasnije, u julu 2003.godine je bio uhapšen u Ulcinju i vraćen u Makedoniju, gde je u struškom zatvoru služio kaznu od tri godine i osam meseci. Izašao je iz zatvora 2007. godine, ali je samo dve godine posle bio uhapšen zbog narušavanja javnog reda i mira, i napada na policajca nožem. Vlasnik velikog broja noćnih barova, u kojem su devojke iz Moldavije, Ukrajine i Rumunije živele u najgorim mogućim uslovima je, za cenu od 1.500 do 5.000 evra prodavao. VELEŠTA RODNO selo Dilevera Bojkua, Velešta, važilo je za mesto sa najvećim brojem prostitutki u Makedoniji. Prema pisanju makedonskih medija, tamo je uvek bilo od 200 do 250 žena spremnih za prodaju.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Metak u čelo "balkanskom bosu prostitucije" " zbog osvete?

Izvor: B92, 15.Avg.2017

Albanski biznismen Dilaver Bojku (57), koji je ubijen u ponedeljak u Makedoniji, najverovatnije je usmrćen zbog krvne osvete, preneli su makedonski mediji...Kako podsećaju Večernje novosti, nekadašnji makro i jedan od glavnih bosova albanske mafije je dobio metak u glavu pred gostima u kafani koju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.