Krvavi rat klanova: Ko je likvidarani Cetinjanin

Izvor: Mondo, 12.Jun.2019, 09:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krvavi rat klanova: Ko je likvidarani Cetinjanin

Crnogorska policija nije uspela da identifikuje počinioce ubistva Cetinjanina Bogdana Milića.

Foto: MONDO

Zbog njegove povezanosti s osobama iz škaljarskog klana istražitelji veruju da je motiv ubistva nastavak obračuna zaraćenih kriminalnih klanova iz Kotora – škaljaraca i kavačana, objavila je danas podgorička štampa.

Bogdan Milić (37) iz Cetinja, blizak škaljarskom klanu, ubijen je juče u pucnjavi koja se dogodila u lokalu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << "Portun" u centru grada, a tri osobe su teško ranjene.

U pucnjavi su ranjeni gosti lokala Dragan V. (33), Goran V. (48) i Marko V. (48) koji su prevezeni u podgorički Klinički centar. Iz Uprave policije saopšteno je da tragaju za dvojicom muškaraca.

Kako piše Pobjeda, meta napada je bio Milić.

Dvojica maskiranih napadača sa silikonskim maskama i kačketima prišla su i pucala u pravcu Milića.

Bogdan Milić je u trenutku napada sedeo u lokalu. Na njega je pucano iz dva pištolja. Policija veruje da je ubistvo brižljivo isplanirano, da je Milić prethodno praćen i da su u egzekuciji učestvovale najmanje dve osobe, navodi podgorički list.

I Vijesti navode da je Milić bio blizak škaljarskom klanu.

Tužiteljka Maja Jovanović rekla je sinoć medijima da im nije poznat identitet napadača, ali je dodala da su tokom uviđaja uzeti tragovi koje će veštačiti.

Dežurni hirurg u KC Emil Nasufović, rekao je da je Vijestima da je Vujačić pogođen u desnu potkolenicu, da Dragan V. ima povredu desne glutealne regije, a da je Goran V. zadobio najozbiljnije povrede - pogođen je s više hitaca u predelu grudnog koša i gornjeg trbuha.

Milić je bio na optuženičkoj klupi tokom sudskog procesa za ubistvo Nemanje Medina - istovremeno kada su Vladimir Ulama i Darko Mijović oslobođeni optužbi da su ubili Petrovčanina, i on je oslobođen krivice da im je pomagao u skrivanju nakon zločina.

U Nemačkoj ubijen Darko Mijović

Mijović je početkom maja likvidiran u nemačkom gradu Forst, a tada je ubijen i Nikola Jovanović zvani Debeli.

U istom napadu teško su ranjeni Miloš Pavićević i Miloš Vešković.

Predstavnici Uprave policije tada su saopštili da su obavešteni od kolega iz Nemačke savezne kriminalističke policije o ubistvu dva crnogorska državljanina u toj zemlji, ali zbog istrage nisu saopštili više detalja.

U ratu dva najjača klana u Crnoj Gori – kavačkog i škaljarskog, do sada je za pet godina ubijeno najmanje 40 osoba, među kojima i najmanje četiri slučajne žrtve.

Rat nekad jedinstvene kriminalne grupe počeo je krajem 2014. godine kada je u Valensiji, iz stana Gorana Radomana, nestalo 200 kilograma kokaina.

Goran Radoman je bio prva žrtva međusobnog obračuna, nakon koje je krenula serija ubistava u sred bela dana, bombaških napada, podmetanja eksploziva...

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.