Izvor: RTS, 24.Okt.2020, 21:56

Krivokapić saopštio Mandiću: Nova vlada bez tri lidera DF-a

Mandatar Zdravko Krivokapić predočio je lideru Demokratskog fronta ekspertski koncept nove vlade Crne Gore u kojoj nema mesta za bilo koga od lidera Nove srpske demokratije, Demokratske narodne partije i Pokreta za promjene, pišu "Vijesti". Predsednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević saopštio je da nije, kako su "Vijesti" prvobitno prenele, prisustvovao sastanku sa mandatarom Zdravkom Krivokapićem, te da mu samim tim Krivokapić nije rekao da na njega ne računa u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << budućoj vladi.
Prema saznanjima Vijesti, Krivokapić je takvu poziciju obrazlagao obećanjem koje je dao glasačima nove većine da će ponuditi parlamentu pre svega stručnu vladu, ali i političku jasno definisanu "kao antirežimsku i proevropsku". 

Krivokapić je u razgovoru sa Andrijom Mandićem (Nebojša Medojević i Milan Knežević nisu prisustvovali) odao priznanje liderima DF-a, ali i objasnio da timski rad Vlade kakvu planira traži drugačiji profil ličnosti.
Mandić je odgovorio da su oni dobili ogromnu podršku građana na izborima, da DF treba da bude kičma nove vlasti i da to znači da i oni personalno budu u novoj vladi.
Prema pisanju Vijesti, Mandić je eksplicitno tražio od Krivokapića da u protivnom vrati mandat i da će oni tražiti novog mandatara. 
Krivokapić je kazao da ne vidi razlog za vraćanje mandata i nije se saglasio sa ocenom da su lideri DF dominantno doprineli rezultatu.
Ali je rekao da uvažava njihov doprinos i da je zbog toga i ponudio značajan broj resora partijama koje čine DF, prenose Vijesti.
Sastanak je završen na tim pozicijama, a Mandić je najavio da će razgovarati sa vođstvom Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta URA sa namerom da dođu do dogovora oko nove vlade sa drugim premijerom, prenosi podgorički list.
Ta ideja je bila na stolu i na ranijim sastancima u tom sastavu, ali je manje (Demokrate) ili više (URA) eksplicitno odbačena.
Prema saznanjima Vijesti ta stanovišta nisu promenjena.
Krivokapić: Crnu Goru čekaju teški izazovi Krivokapić je danas na Tviteru poručio da se nijedna stranka pobedničke koalicije ne isključuje iz procesa formiranja vlade, ali da insistiranje na pojedincima iz tih koalicija nije interes ni građana ni države.
"Crnu Goru čekaju teški i istorijski izazovi koje samo vlada sa ekspertskim karakterom može prevazići", naveo je.
Poslednje istraživanje javnog mnjenja koje je radio "Damar" je pokazalo da glasači koalicije "Za budućnost Crne Gore" čiji je nosilac bio Krivokapić, dominantno podržavaju formiranje ekspertske vlade, a da je drugo najbolje rešenje vlada sastavljena od eksperata, ali i političara.
Medojević je pre nekoliko dana postavio praktično ultimatum, da neće podržati vladu ukoliko ne dobije mesto potpredsednika vlade kojim bi koordinisao bezbednost i reforme.
Knežević: Sa Krivokapićem se nisam video duže od 15 dana Predsednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević saopštio je da nije, kako su Vijesti prvobitno prenele, prisustvovao sastanku sa mandatarom Zdravkom Krivokapićem, te da mu samim tim Krivokapić nije rekao da na njega ne računa u budućoj vladi.
Knežević je informaciju da je i on bio na sastanku nazvao "brutalnom laži i podmetačinom Druge familije".
"Sa Zdravkom Krivokapićem se nisam vidio duže od 15 dana, niti sam imao bilo kakve razgovore na ovu temu", rekao je Knežević.
Knežević je naveo da se radi o netačnoj informaciji i navodi da je to "slučaj kao kad su Vijesti objavile da je pod Ostrogom tražio od mitropolita Amfilohija da napusti tron Svetog Petra i ode u penziju".
"Vijesti", međutim, navode da nikada nisu objavile informaciju koju Knežević navodi u vezi sa sastankom pod Ostrogom.
Vijesti su objavile da je Krivokapić saopštio da ne računa na Kneževića, Andriju Mandića i Nebojšu Medojevića u njegovoj vladi.
U prvobitnoj verziji teksta navedeno je da je Krivokapić to rekao na sastanku sa Mandićem i Kneževićem, ali je potom objavljeno da je Krivokapić to rekao na sastanku na kome se sastao samo sa Mandićem.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"NOVA VLADA BEZ LIDERA DEMOKRATSKOG FRONTA" Krivokapić saopštio odluku Kneževiću, Mandiću i Medojeviću

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Okt.2020

Knežević i Mandić su odgovorili da su oni dobili ogromnu podršku građana na izborima...Mandatar Zdravko Krivokapić predočio je liderima Demokratskog fronta ekspertski koncept nove vlade u kojoj nema mjesta za bilo koga od lidera Nove srpske demokratije, Demokratske narodne partije i Pokreta za...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Vijesti: Vlada Crne Gore bez lidera Demokratskog fronta

Izvor: Beta, 24.Okt.2020

Mandatar za sastav crnogorske vlade Zdravko Krivokapić rekao je lideru Nove srpske demokratije Andriji Mandiću da za njega, kao ni za lidere Demokratske narodne partije i Pokreta za promjene, nema mesta u budućoj vladi, pišu podgoričke Vijesti.List navodi da je Krivokapić pohvalio doprinos Mandića,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.