Krivokapić: Napadi na novinare usporavaju evropski put CG

Izvor: Večernje novosti, 04.Jan.2014, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krivokapić: Napadi na novinare usporavaju evropski put CG

Predsednik Skupštine Crne Gore i Parlamentarne skupštine OEBS-a Ranko Krivokapić oštro je u subotu osudio napad na novinarku Lidiju Nikčević, dopisnicu "Dana" iz Nikšića. Krivokapić, koji predvodi Socijaldemokratsku partiju (SDP), manju članicu vladajuće koalicije, ukazao je da je bez slobode medija Crna Gora sve dalja od svog evroatlantskog puta. “Ne smemo dozvoliti da od države regionalnog lidera u integracijama postanemo prepoznatljivi kao zemlja u kojoj se u kontinuitetu >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << atakuje na novinare i slobodnu reč“, naveo je Krivokapić. On je poručio da država mora hitno da pokaže svoju snagu i sposobnost da svoje građane učini bezbednima, da pravo na informisanost bude zagarantovano. "Zato, efikasno i brzo otkrivanje ovog i ostalih slučajeva napada na predstavnike medija mora biti prioritet nadležnih institucija“, naveo je Krivokapić, potencirajući da će država Crna Gora samo tako "pokazati da su mediji jedan od temelja demokratskih procesa i da smo nesumnjivo i čvrsto na evroatlantskom putu“. "Jedini način da rane zacele novinarki Nikčević i svim ostalim poslenicima slobodne reči je pravedna kazna za bednike zadnje vrste koji napadaju iz mraka bezakonja”, poručio je Krivokapcih, prenela je Radio televizija Crne Gore. Nikčevićeva je napadnuta u petak u Nikšiću zadobivši pritom više udaraca u glavu. Njoj je pomoć ukazana u nikšićkom Medicinskom centru.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Krivokapić: Napadi na novinare usporavaju evropski put CG

Izvor: Press, 04.Jan.2014

Krivokapić, koji predvodi Socijaldemokratsku partiju (SDP), manju članicu vladajuće koalicije, ukazao je da je bez slobode medija Crna Gora sve dalja od svog evroatlantskog puta...“Ne smemo dozvoliti da od države regionalnog lidera u integracijama postanemo prepoznatljivi kao zemlja u kojoj se...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.