Krivokapić: Međunarodna zajednica da pomogne u borbi protiv kriminala

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Mar.2021, 21:36

Krivokapić: Međunarodna zajednica da pomogne u borbi protiv kriminala

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić rekao je danas da je borba protiv organizovanog kriminala i korupcije prioritet nove Vlade i pozvao međunarodnu zajednicu da pomogne u rešavanju tog problema.

On je za londonski ''Independent'' naveo da korupcija nije samo problem Crne Gore, već i drugih država.

Krivokapić je rekao da su javne budžetske rezerve korišćene za kupovinu skupih stanova za prijatelje vlasti, da je sva dokumentacija zataškana, a da su ogromne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << količine kutija sa dokumentacijom koja je sadržala detalje o korišćenju javnih sredstava uništene.

"Ne pričamo o desetinama hiljada, već o desetinama miliona evra", rekao je Krivokapić, prenosi RTCG.

''Independent'' je konstatovao da je Crna Gora, zajedno sa Albanijom, postala jedna od glavnih usputnih stanica u globalnoj trgovini narkoticima.

U tekstu se navodi da bi Crnoj Gori bilo lakše da se bori sa korupcijom da postoje ozbiljniji napori da se stane na kraj korupciji širom Evrope, uključujući istočnu Evropu i države Balkana, gde, kako se navodi, mito, zloupotreba javnih sredstava i nivo odgovornosti postaju sve gori.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krivokapić: Borba protiv organizovanog kriminala i korupcije prioritet

Izvor: B92, 01.Mar.2021

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić rekao je danas da je borba protiv organizovanog kriminala i korupcije prioritet nove vlade...On je pozvao međunarodnu zajednicu da pomogne u rešavanju tog problema...On je za londonski ''Independent'' naveo da korupcija nije samo problem Crne Gore, već i drugih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.