Kraljičina plaža na meti Poljaka

Izvor: Politika, 07.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraljičina plaža na meti Poljaka

Bar – Kako nam je saopštila Sanja Stanišić, savetnica gradonačelnika za međunarodnu saradnju i odnose sa javnošću, Opštini Bar se iz dana u dan obraća sve veći broj investitora koji su spremni da ulažu u ovaj kraj.. Predsednik Opštine Žarko Pavićević juče je primio Ahmada Alomanija, finansijskog direktora kuvajtske holding grupe "Al Džaber", koju čine 35 kompanija sa više od 18.000 zaposlenih. Ova grupa je spremna da investira u infrastrukturne projekte, a posebno je zainteresovana >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << za izgradnju zaobilaznice, koja se nalazi na trasi budućeg jadransko-jonskog auto-puta i izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. "Al Džaber" holding grupa je trenutno angažovana na raznim projektima u 70 zemalja širom sveta, a želela bi da svoje aktivnosti proširi i na Crnu Goru.

U Baru su juče boravili i predstavnici "Salvator grup" iz Krakova, u Poljskoj, koji su zainteresovani za izgradnju ekskluzivnog hotelsko-turističkog kompleksa na Kraljičinoj plaži, između Čanja i Petrovca. Da bi pokazali koliko su ozbiljne njihove namere da u Baru izgrade hotelski kompleks koji će biti u sastavu nekog od vodećih svetskih hotelskih lanaca, juče su sa sobom doveli eksperta za hotelijerstvo iz "Koliers internešenala", jedne od najvećih svetskih agencija za nekretnine. Investitori iz Poljske su impresionirani lepotom Kraljičine plaže i mogućnostima koje ona pruža.

Nije ni čudo, jer Kraljičina plaža je ubedljivo najlepša na barskoj rivijeri. Do nje se dolazi samo morskim putem. Vožnja brodićem sa čanjske obale staje 2 evra i traje desetak minuta. Pošto je uvučena, njena voda je toplija nego na drugim plažama i uvek prozirno čista. Ime je dobila po kraljici Mileni, supruzi poslednjeg crnogorskog suverena kralja Nikole, koja je tu sa svojom ženskom svitom, dolazila da se kupa, brodom iz Bara. Perjanici su se iskrcavali na plaži udaljenoj stotinak metara koja se po njima zove Perjanička.

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.