Koncert podrške Ganiću

Izvor: S media, 15.Maj.2010, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koncert podrške Ganiću

Koncert klasične muzike u znak podrške Ejupu Ganiću, koji u Londonu čeka sudsku odluku o zahtevu srpskog pravosudja za izručenje radi sudjenja za ratne zločine, najavljen je u Sarajevu u ime pokrovitelja ovog dogadjaja, bivšeg visokog predstavnika za BiH Kristijana Švarc-Šilinga, piše danas banjalučka štampa.

Koncert bi trebalo da bude održan 20. maja u sarajevskom domu Oružanih snaga BiH, ali, kako navode “Nezavisne novine”, ni ministar odbrane BiH Selmo Cikotić, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ni njegov zamenik Marina Pendeš, nisu znali da se takva dogadjaj priprema u Domu vojske koji je u vlasništvu Ministarstva.

List prenosi izjavu zamenika ministra odbrane BiH Živka Marjanaca da u Ministarstvu ne postoji odluka o ustupanju prostora Doma OS BiH za koncert podrške Ganiću.

U ime organizatora koncerta, Javne ustanove “Sarajevo arta”, Tijana Vignjević je “Glasu Srpske” potvrdila da se priprema održavanje koncerta na kome će učestvovati mlada violinistkinja iz Nemačke i pijanistkinja iz Italije.

“Želeli smo da u čast Ejupa Ganića organizujemo ovaj koncert uz želju i očekivanje njegovog skorog povratka iz Velike Britanije u BiH”, rekla je Vignjevićeva za “Glas Srpske”, napominjući da se sve dalje informacije mogu dobiti od pokrovitelja Švarc-Šilinga.

Ovaj nemački diplomata sada je predavač u Sarajevskoj školi nauke i tehnologije, čiji je vlasnik Ganić, navodi list.

Direktor "Sarajevo Arta" Halid Kuburović rekao je da zvanično nije najavljen koncert podrške Ganiću, već da je, prema njegovim saznanjima, Švarc-Šiling želeo da za svoj rodjendan pokloni gradjanima Sarajeva koncert klasične muzike.

“Da li će neko za vreme koncerta nekim gestom ili govorom iskazati podršku Ganiću, mi ne znamo", rekao je Kuburović, kako prenose “Nezavisne novine.

Ganić, član ratnog predsedništva BiH, uhapšen je 1. marta u Londonu po zahtevu srpskog pravosudja koje ga tereti za ratni zločin nad pripadnicima JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu 1992. Odobrena mu je odbrana sa slobode uz kauciju, a pred britanskim pravosudjem je u toku proces po zahtevu Srbije za njegovo izručenje.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.