Konačno: Karamarko podneo ostavku!

Izvor: Vesti-online.com, 15.Jun.2016, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konačno: Karamarko podneo ostavku!

Tomislav Karamarko, lider vladajuće Hrvatske demokratske zajednice, podneo je ostavku na mesto prvog potpredsednika Vlade Hrvatske jer je Komisija za utvrđivanje utvrdila da se on nalazi u sukobu interesa.

- Podnosim ostavku na mesto prvog potpredsednika Vlade. Neka isto učine i Orešković i Petrov. Mi sutra idemo na prekomponovanje, verujem da će Hrvatska dobiti većinu koja će doista imati vladu koje je svesna u kakvoj se situaciji Hrvatska nalazi - rekao je Karamarko na >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << konferenciji za novinare.

On je rekao da je odluku da podnese ostavku doneo još pre deset dana, a da ju je u utorak saopštio predsedništvu stranke.

Karamarko je izjavio da je odluka nadležne komisije da je on u sukobu interesa donesena pod pritiskom i da će se obratiti Upravnom sudu.

- Mislim da je ta odluka na neki način isforsirana pritiskom ne znam koga i ne znam čega i na Upravnom sudu ću je potpuno, potpuno pobiti - rekao je on na vanrednoj konferenciji za novinare.

On je dodao da je nezadovljan zato što su utvrdili "nekakav sukob interesa", a zadovoljan jer je taj sukob interesa zasnovan na, kako je rekao, nekom neformalnom sastanku koji je on imao u Vladi na kojem nije bilo nikakvih zaključaka.

- To što sam kao prvi potpredsendik iznosio svoje stavove je prirodno i normalno. Ako nije onda znači  da smo se vratili na vreme verbalnog delikta, što me ne bi previše veselilo - rekao je Karamarko istakavši da "čovek, koji je predsednik stranke, mora imati svoj stav".

Posupak protiv njega pokrenut je zbog afere "Konsultantica" kada je otkriveno da je marketinška kompanija njegove supruge povezana sa kompanijom Josipa Petrovića, konsultanta mađarske naftne firme MOL koja je u sudskom sporu sa državom zbog nacionalne kompanije Ina.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.