Kolinda traži sazivanje Saveta za nacionalnu bezbednost

Izvor: Vesti-online.com, 25.Okt.2018, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolinda traži sazivanje Saveta za nacionalnu bezbednost

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović pokrenula je inicijativu za sazivanje sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, ali je istakla da, ipak, nije reč o vanrednoj situaciji.

- Savet bi trebalo da se sastaje četiri puta godišnje prema dogovoru. Sad već ima puno tema o kojima bi trebalo razgovarati. I oko migranata iako policija to dobro drži pod kontrolom - rekla je Grabar Kitarović u odgovoru na pitanje RTL-a.

Mediji, međutim, taj njen zahtev za sazivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sednice Saveta za nacionalnu bezbednost povezuju sa nizom afera koje poslednjih sedmica potresaju Hrvatsku, a u koje je uključeno nekoliko osoba iz državnog vrha.

Kitarović kaže da se sednica mora održati pre ili kasnije i da, ako ona bude održana, ne znači da je došlo do vanrednog stanja.

O situaciji na granici već je, dodala je, razgovarala s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem.

- Ja neprestano predlažem i predložila sam sada šefici Saveta jer oni bi to trebalo da koordiniraju. Veruem d će to biti čim uspemo da uskladimo naše termine - rekla je Kitarović.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.