Kolinda sprema novi SKANDAL: Biće na koncertu Tompsona?

Izvor: Mondo, 26.Jul.2019, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolinda sprema novi SKANDAL: Biće na koncertu Tompsona?

Hrvatski mediji pišu da postoji mogućnost da se predsednica Hrvatske pojavi na koncertu Marka Perkovića-Tompsona, koji veliča ustaštvo, i tako označi početak kampanje za novi predsednički mandat.

Foto: YouTube/screenshot

Na dan kada Hrvatska slavi operaciju "Oluja", kada je proterano na stotine hiljada Srba u poslednjem ratu, predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović mogla bi da napravi novi, težak politički prestup.

Zagrebački "Jutarnji >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << list" nagoveštava da bi ona 4. avgusta mogla da se pojavi na koncertu dokazanog ustaše Marka perkovića-Tompsona u Splitu. Krugovi bliski predsednici Hrvatske, međutim, navode da o tome ne znaju ništa i da ona ima drugačiji raspored.

Nastup Tompsona, koji je u svojim ranijim pesmama veličao ustaše i ustaštvo, pevao o klanju Srba, inicirala su udruženja ratnih veterana iz Splita, a sa time se saglasio i gradonačelnik dalmatinskog grada Andro Krstulović Opara. Trenutno su u toku pregovori sa Tompsonovim menadžerima oko nastupa u Splitu.

On ne traži novac za nastup, kaže da uvek svira besplatno na taj dan, ali traži sve uslove za održavanje koncerta, a to znači binu, ozvučenje... što bi organizatore moglo da košta oko 40.000 evra.

"Jutarnji list" navodi da postoji mogućnost da tom koncertu na splitskoj rivi prisustvuje i predsednica Hrvatske, koja, dodaje, "pokušava da povrati poverenje desnice", pogotovo nakon što je svoju kandidaturu za predsednika Hrvatske najavio pevačMiroslav Škoro. Inače, Škoro je istog dana, 30-ak kilometara dalje, održati svoj koncert. Ovog pevača iz Osijeka nazivaju i "slavonskim Tompsonom". Time vam je sve rečeno... Njegovu objavu možete da pogledate OVDE.

"Upućeni u ova zbivanja kažu i da im je neobično i značajno što se oko Tompsonovog koncerta veoma angažovao splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara s obzirom na to da nikada nije bio Tompsonov zagovornik. Štaviše, prošle godine je za godišnjicu 'Oluje' u Splitu nastupilo Hladno pivo, zbog čega su Oparu napali neki iz desnih krugov", navodi "Jutarnji list".

Foto: MONDO/Mario Milojević Oluja

Zagrebački list citira neimenovanog zvaničnika Hrvatske demokratske zajednice: "Opara je neko vreme bio i savetnik Kolinde Grabar-Kitarović, oni su u dobrim odnosima i sigurno će nastojati da joj pomgne u kampanji na sve načine, pa i organizacijom Tompsonovog koncerta".

Izvori bliski upravi Grada Splita navode za list da je neobično da se u situaciji kad je grad, praktično, pred blokadom izdvajaju sredstva za Tompsonov koncert.

Iz kruga Kolinde Grabar-Kitarović poručili su da tih dana imaju drugačiji raspored.

"Prioriteti su godišnjica 'Oluje' u Kninu i Sinjska alka (tradicionalna manifestacija u Sinju). O koncertu ne znamo ništa", poručili su iz saradnici hrvatske predsednice.

Prema ranijim najavama, ona bi odmah nakon posete Kninu, trebalo zvanično da objavi kandidaturu za drugi predsednički mandat.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.