Kolinda nasmejala papu poklonom

Izvor: Vesti-online.com, 28.Maj.2015, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolinda nasmejala papu poklonom

Papa Franja primio je u Vatikanu hrvatsku predsednicu Kolindu Grabar Kitarović, koja je poglavara Rimokatoličke crkve pozvala da poseti Hrvatsku i poklonila mu dres nacionalnog fudbalskog tima.

Papa je dobio dres sa brojem 9 i njegovim imenom, a taj broj tradicionalno pripada najboljim i najefikasnijim igračima, prenosi Hrvatska radiotelevizija.

Kolinda je papi poklonila i komad misnog ruha izrađenog od čipke i njegove knjige prevedene na hrvatski, dok ona u Zagreb >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << nosi Medalju Svetog Martina i apostolsko ohrabrenje pape Franje "Radost jevanđelja".

Inače, papa Franja će 6. juna posetiti Sarajevo, što će biti treći put da poglavar Rimokatoličke crkve dolazi u BiH, s obzirom na to da je papa Jovan Pavle drugi Sarajevo posetio 1997, a Banjaluku 2003. godine.

Prema ranije predstavljenom planu posete, papa bi u Sarajevu trebalo da boravi čitav dan, uz niz susreta s bosansko-hercegovačkim političarima, predstavnicima verskih zajednica koje deluju u državi, kao i sa mladima.

Centralni deo posete trebalo bi da obeleži sveta misa na otvorenom - na stadionu Koševo koji će biti prilagođen za taj događaj i očekuje se da primi 60.000 do 70.000 vernika.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Kolinda Grabar Kitarović poklonila papi dres Hrvatske

Izvor: Blic, 28.Maj.2015

Papa Franja primio je danas u Vatikanu hrvatsku predsednicu Kolindu Grabar Kitarović, koja je poglavara Rimokatoličke crkve pozvala da poseti Hrvatsku i poklonila mu dres nacionalnog fudbalskog tima...Na dresu je ispisano njegovo ime i broj devet, koji tradicionalno pripada najboljim i najefikasnijim...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.