Kolinda: SRAMOTA, on je zločinac

Izvor: Mondo, 31.Mar.2016, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolinda: SRAMOTA, on je zločinac

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović oštro je u četvrtak kritikovala oslobađajuću presudu Vojislavu Šešelju, ocenivši da je reč o sramotnom porazu međunarodnog krivičnog prava.

Foto: AP Photo/Mary Altaffer Kolinda Grabar Kitarović

"Današnja oslobađajuća presuda jednom od najvećih zločinaca na našim prostorima zaista je ogroman udarac međunarodnom krivičnom pravu. Ona je upravo sramotna", kazala je Grabar-Kitarović u izjavi za novinare >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u Sofiji, gde boravi u službenom poseti, prenose hrvatski mediji.

"Ako uzmete u obzir da je Haški sud Šešelja osudio na četiri godine i devet meseci zatvora samo radi iskazivanja nepoštovanja prema tom sudu i radi pretnje svedocima u pojedinim slučajevima, a da ga je danas oslobodio zbog huškanja i podsticanja na eksterminaciju, uništavanje celih naroda i na genocid, to zaista ne može biti ništa drugo nego poraz međunarodnog krivičnog prava", kazala je ona, a javlja Hina.

"Danas molimo za sve njegove žrtve i žrtve velikosrpske politike, od Vukovara preko Škabrnje do Sarajeva, Srebrenice i do Kosova", dodala je.

"Međutim, isto tako je činjenica da je Hrvatska danas slobodna i samostalna država i to nam niko neće uzeti", kazala je predsednica, istakavši da je "Šešeljeva politika upravo u Hrvatskoj doživela svoj prvi i najveći poraz". "I to je nepovratno. Razmišljajmo o tome."

"Nadalje, moram kazati da Hrvatska ne može i neće prihvatiti ovu sramotnu presudu i nastavićemo raditi sve što je u našoj moći kako bi pravda bila zadovoljena. Međunarodno pravo možda je danas zakazalo, ali verujte mi, pravda neće!", poručila je hrvatska predsednica.

Šešelja je ranije danas Haški tribunal oslobodio po svim tačkama optužnice, a on je onda, posredstvom Twittera, ali i na konferenciji za novinare, poručivao predsednici Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović da se spremi za njega, jer će joj uskoro doći u posetu.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Kolinda: Međunarodno pravo zakazalo, ali pravda neće!

Izvor: Vesti-online.com, 31.Mar.2016

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović oštro je kritikovala oslobađajuću presudu koju je u četvrtak Haški tribunal izrekao lideru radikala Vojislavu Šešelju, ocenivši da je reč o sramotnom porazu međunarodnog krivičnog prava...Raspravno veće Haškog tribunala oslobodilo je u četvrtak...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.