Kolinda: Opet bih zvala Vučića u Hrvatsku

Izvor: Mondo, 12.Jun.2019, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolinda: Opet bih zvala Vučića u Hrvatsku

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je danas da su joj mnogi prigovarali što je pozvala predsednika Srbije u posetu Hrvatskoj, ali kaže da bi to ponovo uradila i navela svoje razloge.

Foto: Tanjug/Hina/Tomislav Pavlek Kolinda Grabar Kitarović

"Prigovaraju mi što sam pozvala Vučića u Hrvatsku, ali i opet bih to napravila. Roditelji nestalih branitelja (hrvatskih ratnih veterana) nemaju vremena za čekanje da se Srbija normalizuje kao država", >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << rekla je Grabar Kitarović na predstavljanju knjige "Nestali u Domovinskom ratu 2", prenosi zagrebačka podružnica TV N1.

Vučić u Hrvatskoj: Takve gadosti davno nisam čuo!

Ona je rekla da su konkretni pomaci neophodni za njenu posetu Srbiji, "ne kao uslov, već kao nešto što je potrebno", te u tom kontekstu podsetila da dokumenta koja je Vučić doneo u Zagreb nisu bila adekvatna.

"Nadam se da je Vučić iskren u tome i da će se naći barem određeni broj dosijea, jer sad je prošlo dosta vremena da nismo nikog pronašli", rekla je Grabar Kitarović i dodala da veruje da je Vučić, za dokumenta koja je doneo u Zagreb tokom prošlogodišnje posete, "mislio da su uredni".

"Ne verujem da bi dolazio u Zagreb i namerno se blamirao da je znao da nisu tačni", rekla je Grabar-Kitarović i najavila da će to pitanje pokrenuti i pred Generalnom skupštinom UN.

Nakon prošlogodišnje posete Vučića Hrvatskoj, hrvatska predsednica izjavila je da je Vučić doneo dokumente nestalih osoba koje su već identifikovane.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Kolinda rekla da bi ponovo zvala Vučića u Zagreb i "bocnula" Srbiju

Izvor: B92, 12.Jun.2019

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović kaže da su joj mnogi prigovarali što je pozvala predsednika Srbije u posetu Hrvatskoj ali da bi to ponovo uradila...Ona je dodala da otvorena pitanja, poput nestalih branitelja, ne mogu da čekaju da se "Srbija normalizuje kao država"..."Prigovaraju mi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.