Kolinda Grabar Kitarović i zvanično isterala Tita

Izvor: Večernje novosti, 18.Mar.2015, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolinda Grabar Kitarović i zvanično ''isterala'' Tita

ZAGREB - U kancelariji hrvatske predsednice obavljena je primopredaja umetničkih dela i ostalih artefakata, zaostavštine Josipa i Jovanke Broz iz nekadašnje Vile Zagorje.Kako prenosi "Jutarnji list", među više od stotinu dela je poprsje Josipa Broza, rad Antuna Augustinčića, kao i još jedno gipsano, zatim dva portreta, ulja na platnu."U skladu sa odlukom predsednice Kolinde Grabar-Kitarović navedena dela biće predata na korišćenje Muzejima Hrvatskog zagorja", saopšteno je iz predsedničke >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << kancelarije.Stručno preuzimanje obavili su predstavnici Muzeja Hrvatskog zagorja, Muzeja Staro Selo Kumrovec i Galerije Antuna Augustinčića.Hrvatska predsednica je ranije najavila da će sa Pantovčaka ukloniti Titovu bistu, za koga smatra da je bio diktator.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tito “proteran“ sa Pantovčaka

Izvor: RTS, 19.Mar.2015, 01:02

Iz kabineta hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović sa Pantovčaka uklonjena bista Josipa Broza. . U saopštenju iz kabineta predsednice Hrvatske navodi se da će po odluci predsednice Kolinde Grabar Kitarović umetnička...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.