Kliks: PSBiH traži informacije o Srbskoj časti i Vukovima 

Izvor: RTS, 15.Jan.2018, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kliks: PSBiH traži informacije o "Srbskoj časti" i "Vukovima" 

Zajednička komisija za odbranu i sigurnost Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na današnjoj sednici zatražila je od Ministarstva sigurnosti BiH i policijskih agencija u BiH informaciju o aktivnostima pripadnika organizacije "Srbska čast" i "Noćni vukovi" proteklih dana u Banjaluci, preneo je sarajevski portal "Kliks". Veterani RS negirali navode medija o udruženju "Srbska čast".
Kako je izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << član Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Hazim Rančić, od nadležnih se traži informacija da li je organizacija "Noćni vukovi" registrovana, da li se radi o terorističkoj organizaciji, da li su pripadnici ove organizacije učestvovali u ratu u Ukrajini, da li su na "crnoj listi" SAD i EU te da li je pripadnike "Noćnih vukova" odlikovao predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.
Na inicijativu člana komisije Marija Karamatića biće zatražena i informacija o organizaciji koja je najavila proteste pred ambasadom Hrvatske u Sarajevu, u danu kada u zvaničnu posetu BiH dolazi predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.
Predsednik udruženja "Veterani Republike Srpske" Duško Vukotić negirao je navode koji su se ovih dana pojavili u javnosti o tome da njegovo i udruženje "Srbska čast" i ostale organizacije sa kojima sarađuju rade na formiranju paravojne formacije. 
"Istovremeno, ukoliko se dokaže da neko želi da preko najboljih slučajno preživelih sinova RS gradi svoju političku karijeru, na lažima i obmana javnosti i da time krši, pre svega, Zakon o javnom redu i miru, stvarajući uznemirenost u celoj Bosni i Hercegovini i u širem regionu, onda taj mora da bude sankcionisan, rekaoje Vukotić na konerenciji za novinare u Banjaluci. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.