Kitarovićeva: Uspela sam da iščupam Hrvatsku iz regiona

Izvor: RTS, 11.Nov.2019, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kitarovićeva: Uspela sam da iščupam Hrvatsku iz regiona

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović predstavila je svoj izborni program za novi mandat. Svoj program sumirala je u sedam tačaka.
Kolinda Grabar Kitarović je rekla da su osnova njenog programa hrvatski razvoj, hrvatski identitet, hrvatska odlučnost, hrvatska pravda, hrvatska demokratija, hrvatska sigurnost i hrvatski optimizam.

Grabar Kitarovićeva se na predstavljanju izbornog programa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Zagrebu obratila, kako je navela "Hrvaticama i Hrvatima u Hrvatskoj, BiH i svijetu" i poručila da je Hrvatsku pozicionirala u centralnu Evropu i Mediteran, prenosi Indeks.
"Danas je Hrvatska prepoznata u svijetu. Zadnjih godina učvrstili smo odnose s najvažnijim zemljama. Inicijativom Triju mora Hrvatsku sam napokon iščupala iz takozvanog regiona", rekla je Kitarovićeva.
Ona je za probleme države okrivila SDP koji je imao vlast nekoliko godina, tvrdeći da je zemlja tada zadužena i da je tadašnja vlast od Hrvatske napravila "slučajnu državu".
Grabar Kitarevićeva je promovisala izborni slogan: "Predsjednica. Jer Hrvatska zna", pred vrhom HDZ-a, koji joj pruža podršku na izborima.
Ona je kao deo svog programa navela i hrvatski identitet koji, kao navodi, treba promovisati "kroz jezičku kulturu" u školama i na fakultetima.
Takođe, najavila je da će se boriti za očuvanje kulturnog i političkog identiteta Hrvata u BiH, prenose hrvatski mediji.
Kitarovićeva se zalaže za bolji ekonomski razvoj Hrvatske, promovisanje demokratije i nultu stopu tolerancije na nasilje. Ona želi jačanje hrvatske vojske i policije, a kao posebnu tačku programa navela je – hrvatski optimizam.
Na skupu je govorio i premijer Hrvatske Andrej Plenković, koji je Kolindu Grabar Kitarović nazvao "globalnim hrvatskim brendom".
Voditelj na promociji bio je nekadašnji poznati hrvatski i jugoslovenski TV voditelj Oliver Mlakar. On je o Kitarovićevoj govorio biranim rečima i istakao da je najavljuje "sa ponosom".
Izbori za predsednika Hrvatske biće održani krajem decembra ove godine, a eventualni drugi krug nakon Nove godine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.