Kitarović: Oluja je simbol pobede i zajedništva

Izvor: RTS, 04.Avg.2019, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kitarović: "Oluja" je simbol pobede i zajedništva

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović istakla je da "Oluja" Hrvatskoj treba da bude putokaz kako se suočavati sa olujama u u ekonomskom, socijalnom i demografskom smislu.
"Oluja je simbol pobjede, hrvatskog domoljublja i zajedništva", rekla je Kolinda Grabar Kitarović u intervjuu za hrvatski Jutarnji list.

Hrvatska predsednica kaže da je "na ulicama na dan 'Oluje' vladalo zajedništvo, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ponos, optimizam".
Dodaje da je hrvatska vojska i danas jedna od institucija koju narod najviše ceni.
"Za mene je taj dan zapravo završio rat. Da, ostalo je tada još hrvatsko Podunavlje za reintegraciju, no tada su svi zagovornici velikosrpske hegemonije shvatili da je rat gotov i da je bolje da krenu u pregovore o mirnoj integraciji", istakla je Grabar Kitarovićeva.
Naglašava da "Oluja" mora biti "poruka zajedništva", ističući da su "samo zajedno mogli za četiri dana osloboditi veliki deo teritorija, uz malo žrtava".
"'Oluja' treba ostati pouka svima nama u vojnom smislu, mora se poučavati na vojnim učilištima u Hrvatskoj, a s druge strane mora nam biti pouka zajedništva", naglasila je hrvatska predsednica.
Smatra da akcija "Oluja" treba da bude putokaz kako se suočavati sa olujama u ekonomskom, socijalnom i demografskom smislu.
"Kada se nađete u ovom demografskom pustošenju, kada odlaze mladi, onda treba upregnuti mnogo procesa u državi – od porezne, demografske i ekonomske do politike zapošljavanja – kako biste kreirali uvjete da mladi ljudi ostanu u Hrvatskoj ili da se vrate. A to su uvjeti kakve imaju one države u koje mladi odlaze", zaključuje Grabar Kitarovićeva.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kitarović o "Oluji": Za mene je toga dana zapravo završen rat

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Avg.2019

"Jedino smo zajedno mogli napraviti nešto što smo dotad smatrali nemogućim, a to je da smo u četiri dana oslobodili veliki deo teritorije uz vrlo malo žrtava", kazala je hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović govoreći za Jutarnji list o akciji "Oluja"...''Za mene je toga dana zapravo završio...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.