Kitarović: Hrvati najviše doprineli antifašističkoj borbi

Izvor: RTS, 01.Sep.2019, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kitarović: Hrvati najviše doprineli antifašističkoj borbi

Hrvatski narod je srazmerno broju stanovnika najviše doprineo antifašističkoj borbi u Evropi, u kojoj je aktivno učestvovalo više od pola miliona hrvatskih građana, rekla je predsednica Kolinda Grabar Kitarović.
Kolinda Grabar Kitarović je učestvovala u Varšavi na komemoraciji povodom obeležavanja 80. godišnjice početka Drugog svetskog rata, saopšteno je iz njene kancelarije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Ovdje smo kako bismo iskazali počast svim žrtvama rata, kako u Poljskoj, koja se prva počela boriti protiv nacizma, tako u svim ostalim državama koje su stale u obranu slobode i mira u Europi i u svijetu. Hrvatski narod je razmjerno broju stanovnika najviše pridonio antifašističkoj borbi u Europi, u kojoj je aktivno sudjelovalo više od pola milijuna hrvatskih građana", poručila je Grabar Kitarovićeva.
Istakla je da je 80. godišnjica od početka Drugog svetskoga rata izuzetno važna za Hrvatsku, Poljsku i za ceo svet.
"Ova obljetnica podsjeća nas kako je potrebno stalno i s najvećom odgovornošću ulagati najveće napore u izgradnju i očuvanje svjetskog mira, sigurnosti i stabilnosti, kako se više nikada ne bismo morali suočiti s prijetnjom svjetskog i svakog drugog rata", zaključila je predsedica Hrvatske.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KOLINDINO BRUTALNO GAŽENJE ISTORIJE: Hrvati su najviše doprineli antifašističkoj borbi

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Sep.2019

Prolupala..Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je danas da je hrvatski narod, srazmerno broju stanovnika, najviše doprineo antifašističkoj borbi u Evropi...Ona je na obeležavanju 80. godišnjice početka Drugog svetskog rata u Varšavi rekla da je u antifašističkoj borbi učestvovalo...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Đukanović o ceremoniji u Poljskoj: Srbi i Crnogorci dali nemerljiv doprinos

Izvor: Blic, 01.Sep.2019

Ceremonija obeležavanja 80. godišnjice početka Drugog svetskog rata bi bila još potpunija da je na njoj ucestvovala i Rusija, kao i predstavnici nekih drugih jugoslovenskih naroda, počev od Srbije, izjavio je danas u Varšavi predsednik Crne Gore Milo Ðukanović.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.