Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Dec.2015, 09:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina: Zbog smoga naređeno gašenje fabrika

Kineske vlasti naložile su hiljadama fabrika širom zemlje da privremeno obustave rad zbog velikog zagađena zraka i smoga koji je obavio mnoge gradove i ugrozio zdravlje ljudi.

Peking je prekriven gustim sivim pokrivačem od smoga, a u tom gradu koncentracija zagađenja premašuje 598 mikrograma po kubnom metru, dok je sigurni nivo koji propisuje Svjetska zdravstvena organizacija 25 mikrograma.

Vlasti u Pekingu su naložile prekid rada 2.100 fabrika koje su najveći zagađivači >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << i savjetovale građanima da ne izlaze iz svojih stanova. Avioprevoznici su zbog smoga otkazali više od 30 letova iz Pekinga i Šangaja, uglavnom prema provinciji Šensi, ključnog kineskog proizvođača uglja.

Pored toga, školama u Pekingu je naloženo da učenike ne puštaju napolje.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

KINA NESTAJE U SMOGU Gasi se hiljada fabrika zbog velikog zagađenja, ugroženo zdravlje HILJADE LJUDI

Izvor: Blic, 01.Dec.2015

Kineske vlasti naložile su hiljadama fabrika širom zemlje da privremeno obustave rad zbog velikog zagađenja vazduha i smoga koji je obavio mnoge gradove i ugrozio zdravlje ljudi, javljaju danas lokalni mediji...Peking je prekriven gustim sivim pokrivačem od smoga, a u tom gradu koncentracija PM 2,5,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.