Keljmendi pobegao na Kosovo?

Izvor: B92, 14.Sep.2012, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Keljmendi pobegao na Kosovo?

Sarajevo -- Naser Keljmendi, koji je izbegao hapšenje u BiH, nalazi se u Peći, na Kosovu, i za njim će danas biti raspisana međunarodna poternica, preneli su mediji u BiH.

Pozivajući se na neimenovane izvore, Federalna televizija BiH tvrdi da se Keljmendi, koga su SAD stavile na "crnu listu" kao opasnog narkodilera koji bi mogao da nanese štetu toj državi, nalazi u rodnom gradu Peći.

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić potvrdio je danas da će Sud BiH i Interpol >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << danas raspisati poternice za više lica, među kojima je Naser Keljmendi.

"Tužilaštvo BiH zatražiće raspisivanje poternice za više lica, među kojima je i Naser Keljmendi, označen kao čovek sa crne liste Stejt departmenta zbog trgovine drogom i drugih krivičnih dela", rekao je Grubešić, preneli su sarajevski mediji.

Grubešić je rekao da Tužilaštvo ima saznanja da ove osobe nisu u BiH. On, međutim, nije mogao da da više informacija, naglašavajući da poternicu raspisuju Sud BiH i Interpol.

Mediji u BiH i Crnoj Gori, a i pojedini zvaničnici, spekulisali su da je Keljmendi izbegao hapšenje tako što je pobegao u Crnu Goru, a danas su se pojavili napisi da se on u stvari krije u rodnoj Peći, na Kosovu. "Vijesti", naime, pišu da je Keljmendi napustio Crnu Goru i da je u ponedeljak otišao na Kosovo.

Advokat Nasera Keljmendija, Midhat Kočo, kazao je ranije podgoričkim "Vijestima” da je 12. septembra razgovarao sa svojim klijentom i da mu se ovaj javio iz Crne Gore. Rekao je da mu Keljmendi nije kazao da se nalazi u Crnoj Gori, ali da je to zaključio na osnovu prefiksa telefonskog broja.

"Čuli smo se danas, zvao me je danas sa broja koji ima isti pozivni kao ovaj sa kog me vi zovete - 382”, kazao je Kočo.

Istakao je da njegovog klijenta policija ne potražuje i da bi se ovaj odmah javio kada bi znao da je to potrebno.

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Ivan Brajović, međutim, tvrdi da nema informacije da je Keljmendi u Crnj Gori, dodavši da će crnogorska policija u svakom slučaju pružiti punu pomoć policijskim agencijama BiH na rešavanju ovog slučaja.

Kontroverzni biznismen Naser Keljmendi je u bekstvu nakon velike policijske akciji "Lutka" i hapšenja koja su usledila u više gradova na teritoriji Bosne i Hercegovine, zbog krivičnih dela ubistvo, pokušaj ubistva, iznuda, zelenaštvo i razbojništva.

Tokom leta Keljmendi je često viđan na crnogorskom primorju, ali i u više crnogorskih gradova. Nedavno je viđen kako sa porodicom obilazi butike u tržnom centru Delta u Podgorici, pišu "Vijesti".

Sarajevski mediji prenose da su upravo Keljmendi, ali i Darko Elez bili glavne mete akcije, usmerene na razbijanje zločinačke organizacije osumnjičene za trgovinu drogom, pranje novca, ubistva i pripreme ubistava.

U akciji, tokom koje je pretresano više od 40 lokacija, uhapšeno je 25 osoba, među kojima je i bivši šef Odjeljenja za droge Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Bojan Cvijan.

Keljmendi je rođeni Pećanac sa pasošom Bosne i Hercegovine. On je nedavno tražio i državljanstvo Crne Gore, ali je njegov zahtev odbijen.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.