Kardinal Puljić: I Hitler je došao na vlast po zakonu

Izvor: RTS, 14.Okt.2018, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kardinal Puljić: I Hitler je došao na vlast po zakonu

Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić tvrdi da se Hrvatima u BiH oduzimaju prava i da se to predstavlja kao zakonito. I Hitler je došao na vlast na zakonit način, upozorava kardinal.
Kako prenosi Hina, kardinal Puljić je aludirao na to da su Hrvati u BiH u neravnopravnom položaju, nakon što je za hrvatskog člana Predsedništva BiH izabran "probošnjački političar hrvatskih korena" Željko >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Komšić, navodno zahvaljujući glasovima Bošnjaka.

"U vreme 1945. zakon nam je oteo imovinu i uništio sve što je hrvatsko i inteligentno. Po zakonu smo bili proterivani i po zakonu je i Hitler došao na vlast. Ali pitanje je kakav je taj zakon pod kojim se oduzimaju prava jednom narodu i želi se izbrisati da je tu živeo, kao što se to želi Hrvatima u Bosni i Hercegovini", rekao je kardinal Puljić.
Obraćajući se na misi povodom 560 godina od prvog pominjanja opštine Žepče, kardinal Puljić je rekao da "nijedan narod neće imati sreće ako uništi drugi narod" i ocenio da se to događa u BiH.
Ocenio je i da su "teška vremena", te se postavlja pitanje šta će biti sa Hrvatima u BiH.
"To je vrlo prljava politička igra, ne samo domaćih politika, nego i svetskih moćnika koji žele hrvatskom narodu da ogade Bosnu i Hercegovinu, ogade naše korene i ognjišta, našu veru i identitet, i to sve pod okriljem zakona", rekao je Puljić.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"I Hitler je došao na vlast po zakonu"

Izvor: Vesti-online.com, 15.Okt.2018, 08:25

Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić tvrdi da se Hrvatima u BiH oduzimaju prava, što se predstavlja kao zakonito, ističući da je i Hitler došao na vlast, na zakonit način...Kako prenosi Hina, Puljić je aludirao na to da su Hrvati u BiH u neravnopravnom položaju, nakon što je, prema izbornom...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.