Kapetanu Draganu zabrana povratka?!

Izvor: Vesti-online.com, 29.Sep.2017, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kapetanu Draganu zabrana povratka?!

Vlada premijera Malkolma Turnbula istražuje mogućnost da Draganu Vasiljkoviću, poznatom kao Kapetan Dragan, zabrani povratak u Australiju. Vasiljković, veruje se, ima nameru da se opet nastani u Australiji, ako ga hrvatski sud oslobodi daljeg služenja kazne od 15 godina zatvora.

Prema dnevniku "Australijen", vlasti imaju pred sobom slučaj bez presedana i nemaju mnogo vremena za odluku: svesni da Vasiljkovićev odbrambeni tim priprema zahtev da se ovaj 62-godišnjak oslobodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << odmah, jer je u Sidneju proveo devet godina iza rešetaka, boreći se protiv izručenja, kao i još dve i po godine u Splitu.

Slučaj je kompleksan i tiče se više federalnih ministarstava, ne samo zato što je Vasiljković bio prvi Australijanac izručen stranoj zemlji zbog ratnog zločina, već je takođe dvojni državljanin, australijski i srpski.

Prema australijskom dnevniku, državni činovnici od saopštavanja presude u Splitu ispituju da li je ili nije moguće da se i na Vasiljkovića primene propisi novog antiterorističkog zakona koji vlastima dozvoljavaju da učesnicima u stranim sukobima zabrane povratak.

Takođe se procenjuje da li ministar za doseljeničke poslove Piter Daton ima pravo da mu ukine pasoš.

Dragan Vasiljković u Australiji ima suprugu s kojom se venčao dok je bio kratkotrajno oslobođen 2011. godine.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.