Izvor: RTS, 25.Jul.2021, 18:47

Kadrovske promene u Mitropoliji crnogorsko-primorskoj

Cetinjski sveštenici Gojko Perović, Obren Jovanović i Anđelko Boričić oprostili su se danas od svojih parohijana radi odlaska na druge dužnosti, saopštila je Mitropolija crnogorsko-primorska.
Cetinjski sveštenici su se oprostili na liturgiji koju je u Cetinjskom manastiru služio mitropolit Joanikije.

Otac Obren, koji je bio i sekretar Mitropolije crnogorsko-primorske, novi je arhijerejski namesnik hercegnovski, otac Gojko će biti sveštenik >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pri podgoričkoj Crkvi Svetog Đorđa pod Goricom, dok će otac Anđelko Boričić biti u svešteničkoj službi u Gornjo-grbaljskoj parohiji, saopšteno je na sajtu Mitropolije.
Gojku, Obrenu i Anđelku mitropolit je zahvalio na "ljubavi i trudu" koji su uložili u svoje parohije tokom njihovog višegodišnjeg života i služenja na Cetinju.
Mitropolit je oce Obrena i Gojka darivao sa po jednim krstom mitropolita Amfilohija i novim svešteničkim odeždema.
Mitropolit Joanikije je u besedi rekao da su oci Gojko i Obren zatražili da idu na nove dužnosti, što je on uvažio, navodi se na sajtu Mitropolije.
Rekao je i da su pomenuti oci mnogo učinili na Cetinju, a prelasci na nove dužnosti su "sastavni deo dinamike crkvenog života, i ona je spasonosna".
Rekao je i da ni malo ne sumnja da će oci, kao što su bili verni saradnici blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija, biti i njegovi verni saradnici.
Mitropolit se odvojeno zahvalio i ocu Anđelku Boričiću koji je 11 godina proveo u Cetinjskom manastiru i uzrastao uz mitrpolita Amfilohija, a kao uspomenu na službu u Cetinju, Joanikije ga je darivao ikonom Presvete Bogorodice Filermose i svešteničkom odeždom.
Predsednik Crkvne opštine Cetinje Rajko Radusinovć je, opraštajući se od trojce sveštenika, rekao da će njima imena biti zlatnim slovima upisana u almanah crkvenog života na Cetinju.
Novi cetinjski parosi su oci Ostoja Knežević iz Nikšića, Igor Peškan i Dušan Bigović, a otac Pavle Pajić će biti novi saradnik mitropolita Joanikija.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kadrovske promene u Mitropoliji crnogorsko-primorskoj; Otac Gojko se oprostio od svojih parohijana

Izvor: B92, 25.Jul.2021

Podgorica -- Cetinjski sveštenici Gojko Perović, Obren Jovanović i Anđelko Boričić oprostili su se danas od svojih parohijana radi odlaska na druge dužnosti...Cetinjski sveštenici su se oprostili na liturgiji koju je u Cetinjskom manastiru služio mitropolit Joanikije...Kako je saopšeno na portalu...

Nastavak na B92...

Gojko Perović ubuduće namesnik crkve u Podgorici

Izvor: Danas, 25.Jul.2021

Sveštenik Gojko Perović će biti namesnik crkve Sveti Đorđe u Podgorici, saopštila je Mitropolija Crnogorsko-primorska.

Nastavak na Danas...

VELIKE PROMENE U MITROPOLIJI: Cetinjski sveštenici se liturgijom oprostili od vernika, idu na druge dužnosti

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jul.2021, 09:05

Cetinjski sveštenici su se oprostili na liturgiji koju je u Cetinjskom manastiru služio mitropolit Joanikije...Otac Obren, koji je bio i sekretar Mitropolije crnogorsko-primorske, novi je arhijerejski namesnik hercegnovski, otac Gojko će biti sveštenik pri podgoričkoj Crkvi Svetog Đorđa pod Goricom,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.