Jovo Srbine čaršija je uz tebe

Izvor: B92, 05.Mar.2011, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Jovo Srbine čaršija je uz tebe"

Sarajevo -- Zbog hapšenja bivšeg generala Armije BiH Jovana Divjaka, u Sarajevu protestovalo više hiljada građana. Među transparentima i "Jovo Srbine čaršija je uz tebe".

Demonstranti su se uputili i prema zgradi ambasade Srbije, koju je obezbeđivao jak kordon policje.

Više hiljada građana protestovalo ispred Ambasade Austrije u Sarajevu, kao i ispred zgrade zajedničkih institucija i Kancelarije visokog predstavnika u BiH, izražavajući na taj način nezadovoljstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog hapšenja Jovana Divjaka u Beču.

Učesnici protesta sa pištaljkama, transparentima i fotografijama sa Divjakovom slikom, uzvikuju parole "Jovo Srbine čaršija je uz tebe", "Raja je uz tebe", "Izdrži Jovo", "Živela BiH", "Ne damo Jovu".

Policija im nije dozvolila ulazak na plato ispred parlamenta.

Ispred Ambasade Srbije demonstranti su bili s obe strane Miljacke, a saobraćaj je za to vreme na Obali bio je obustavljen.

Skup i šetnja demonstranata protekli su bez incidenata, prenosi portal sarajevo-x.com.

Demonstranti traže oslobađanje Divjaka, koji je 3. marta uhapšen u Beču na osnovu poternice Srbije zbog ratnih zločina u Dobrovoljačkoj ulici u maju 1992. godine u Sarajevu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.