Joković: Veće šanse da vlada Crne Gore danas neće pasti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Avg.2022, 12:05

Joković: Veće šanse da vlada Crne Gore danas neće pasti

Potpredsednik aktuelne crnogorske vlade za ekonomska pitanja i ministar poljoprivrede Vladimir Joković kaže da mu se čini da su veće šanse da izvršna vlast Dritana Abazovića danas neće pasti.

Ako, kaže Joković, Demokrate sa DPS-om ne obore vladu otvoriće se prostor za razgovore o rekonstrukciji ove vlade ili za formiranje tehničke vlade.

Joković je u izjavi za podgorički portal Borba uoči sednice rekao da su građani zadovoljni odlučnošću ove vlade koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Crnoj Gori snaži vladavinu prava i čestitaju im, kaže, za odvažnu borbu protiv kriminala. Na pitanje kolika je verovatnoća da Demokrate podrže ideju DPS-a da se sruši vlada, Joković odgovara.

"Aleksa Bečić i svi njihovi poslanici imaju potpisanu izjavu časti da sa DPS-om u Skupštini Crne Gore neće praviti većinu. Ako danas glasaju za rušenje vlade pogaziće svoju izjavu časti i to će ih nakon sledećih izbora svesti na političku marginu".

U slučaju da, kako kaže, ne glasaju za rušenje vlade, otvoriće prostor za razgovore o rekonstrukciji ove vlade ili za formiranje jedne vrste tehničke vlade koja bi se bavila pripremom prvih fer izbora u istoriji Crne Gore. Dodao je da nije siguran ni da je DPS uveren da je rušenje ove vlade bila dobra ideja.

"Ovo kažem jer bi na eventualnim brzim vanrednim izborima oni postigli daleko slabiji rezultat od onoga pre dve godine. Ali evo da sačekamo šta će doneti ovaj dan i da apelujemo da se odlučuje razumno i u korist građana Crne Gore", poručio je Joković.

Prava i Ujedinjena Crna Gora saopštile su da će glasati za pad Abazovićeve vlade.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.