Jezivo: Zapomagala s prozora, progutao je plamen

Izvor: Mondo, 06.Feb.2017, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jezivo: Zapomagala s prozora, progutao je plamen

Dve starije osobe smtrno su stradale u požaru koji je jutros izbio nakon eksplozije plinske boce u stanu u sarajevskom naselju Alipašino polje. Svedoci tvrde da hidranti nisu radili!

Dve starije osobe smrtno su stradale u požaru koji je jutros oko devet časova izbio nakon eksplozije plinske boce u stanu u sarajevskom naselju Alipašino polje, potvrdio je za MONDO portparol MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić.

"Tokom gašenja požara u stanu su pronađene dve >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << starije osobe bez znakova života", izjavio je Nefić.

Agencija Fena javlja da je stradala žena sa inicijalima Š. R. i muškarac R.V.

Foto: Smir Cacan, mondo.ba

Prema rečima dežurnog lekara Hitne pomoći Kantona Sarajevo, povređeno je šest do osam osoba koja su se otrovale ugljenmonoksidom.

Tri ekipe Hitne pomoći se nalaze na mestu nesreće i ukazuju pomoć povređenima.

Kako javlja izveštač MONDA sa lica mesta, na terenu su pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo koji su oko 10 časova uspeli da lokalizuju požar.

Požar je izbio u stanu na 11. spratu, u ulici Geteova broj dva, a materijalna šteta je ogromna.

Jedan od komšija, Srđan Jerković kaže da je nesrećna žena zvala u pomoć s kuhinjskog prozora.

"Plamen je bio iza nje, ali dok smo uspeli da dođemo do nje i dok su vatrogasci reagovali već je bilo kasno", kaže Jerković.

Svedoci tvrde da hidranti nisu radili i da je to dodatno usporilo gašenje.

Ismir Šehić koji živi u blizini kaže da je čuo jaku eksploziju, nakon koje su utrčali u zapaljeni stan.

"Razvalili smo vrata i utrčali unutra. Videli smo ženu u plamenu i nismo joj nikako mogli pomoći. Unutra je bio još jedan čovek, verovatno invalid. Ženi nije bilo pomoći, a sa čovekom ne znam šta se desilo. Vatrogascima je trebalo 20 minuta da dođu i razviju creva za vodu, što je sramota", istakao je Šehić.



Izvor: YouTube

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.