Jeste po zakonu, ali nije u duhu  Dejtona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Dec.2018, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeste po zakonu, ali nije u duhu Dejtona

Izbor Željka Komšića za člana Predsedništva BiH u skladu je sa slovom zakona, ali ne i duhom Dejtonskog ustava jer je izabran glasovima nehrvatskog stanovništva i Hrvati u Bosni i Hercegovini ne osećaju da imaju svog predsednika ili člana Predsedništva, izjavio je slovački ministar spoljnih poslova Miroslav Lajčak.

Povodom pisma upozorenja trojice bivših predstavnika međunarodne zajednice da se Hrvatska meša u unutrašnje stvari u BiH, Lajčak je rekao da takav način >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << samo pogoršava postojeću situaciju, prenose mediji u BiH.

"Mislim da je na štetu Hrvata koji žive u BiH da se njihovo pitanje politizuje i da koristi za bilo kakve prepreke.

Mislim da svi treba zajedno da rade da se oni osećaju ravnopravno, da osećaju da imaju svoju političku predstavljenost i da nemaju tih problema koje očigledno imaju. Mislim da treba na taj način raditi jer ovakav način komunikacije samo pogoršava situaciju", rekao je Lajčak.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.