Japanska privreda u recesiji zbog pandemije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Jun.2020, 10:11

Japanska privreda u recesiji zbog pandemije

Bruto domaći proizvod Japana umanjen je u periodu od januara do marta za 0,6 odsto, navodi se u vladinim statističkim podacima, što ukazuje na ekonomsku recesiju usljed pandemije virusa korona.  U četvrtom kvartalu 2019. godine japanska privreda oslabila je za 1,9 odsto. Prema definiciji, recesija predstavlja period od dva uzastopna kvartala sa negativnimn rastom. Ovo je prva japanska recesija od 2015. godine. Na godišnjem nivou, privreda ove zemlje oslabila je za 2,2, odsto. Privatna...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Japanska privreda u recesiji zbog pandemije

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Jun.2020

TOKIO - Bruto domaći proizvod Japana umanjen je u periodu od januara do marta za 0,6 odsto, navodi se u vladinim statističkim podacima, što ukazuje na ekonomsku recesiju usljed pandemije virusa korona.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.