Izvučeni posmrtni ostaci 46 žrtava na planini Vlašić

Izvor: S media, 05.Avg.2009, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izvučeni posmrtni ostaci 46 žrtava na planini Vlašić

Na lokaciji Korićanske stijene na planini Vlašić u BiH, izvučeni su posmrtni ostaci žrtava koje su 21. avgusta 1992. godine streljali pripadnici Interventnog voda Centra javne bezbednosti (CJB) Prijedor.

Posmrtni ostaci su izvučeni iz provalije duboke oko 200 metara.

"Radi se o posmrtnim ostacima najmanje 46 osoba, koji su, uglavnom, nekompletni. Sledi nastavak antropološke obrade i uzimanje uzoraka za DNK analizu", izjavio je član Instituta za traženje nestalih >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << osoba (INO) BiH Amor Mašović.

Na Korićanskim stijenama 21. avgusta 1992. godine iz automatskog oružja ubijeno je najmanje 200 osoba nesrpske nacionalnosti, tako što su streljani na rubu duboke provalije, u koju su tela padala.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.