Izvor: RTS, 17.Sep.2021, 09:50

Izglasana nova albanska vlada na maratonskoj sednici

Albanski parlament je u ranim jutarnjim satima izglasao novu vladu sa premijerom Edi Ramom na čelu.
Vlada je izabrana na maratonskoj sednici koja je trajala 20 sati, sa 77 glasova za, 53 protiv i jednim uzdržanim glasom, prenosi portal Albanijan post.

Sednicu su bojkotovali članovi Demokratske stranke koji su napustili salu u trenutku glasanja.
U svom prvom obraćanju nakon glasanja, Rama je rekao da opozicija ne bi trebalo da ponavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << stare greške – ostavlja stvari nedovršenim i poziva se na staru skupštinsku i izbornu reformu.
Nakon glasanja u parlamentu, nova vlada bi trebalo da položi zakletvu u Predsedništvu Albanije.
U toku jučerašnje sednice Rama je predstavio četvorogodišnji program, a ta sednica trajala je neuobičajeno dugo zbog prekida i odlaganja početka zasedanja.
Sednicu je obležila rasprava Rame i lidera Demokratske stranke Ljuljzima Baše.
Novi kabinet imaće 15 ministara i zamenika premijera, od kojih su 12 žene i četiri muškarca.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Izabrana nova vlada Albanije, od 17 članova 12 su žene

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Sep.2021

Albanska skupština izglasala je u petak (17. septembra) vladu u kojoj dominiraju žene. Od ukupno 140 poslanika, posle 20-časovne debate, 77 ih je podržalo novu vladu i program premijera Edija Rame, dok je njih 53 bilo protiv. Socijalistička partija obezbedila je treći uzastopni mandat na parlamentarnim...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.