Izetbegović: Sa onima koji negiraju genocid teško do pomirenja

Izvor: RTS, 30.Jun.2017, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izetbegović: Sa onima koji negiraju genocid teško do pomirenja

Venac na spomenik za 1.226 Bošnjaka sa područja Kozarca kod Prijedora, ubijenih u proteklom ratu u BiH, položio je član Predsedništva BiH i lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović.
Mesta stradanja nevinih moraju se obeležiti "kako bi se sećali tog zla i ljudi, ali i kako bi upozoravali da se tako nešto više ne ponovi" i da treba učiniti sve da se Bošnjaci vrate u Kozarac i da tu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ostanu, poručio je Izetbegović.

"Sa onima koji negiraju genocid i istinu o onome što se desilo u BiH, teško da se može doći do pomirenja", ocenio je Izetbegović, odgovarajući na pitanje da li je moguć suživot na području Prijedora.
Dodao je da ipak masa građana različitih nacionalnosti u BiH dobro zna šta se dogodilo tokom proteklog rata.
"I oni prihvataju tu istinu. Mi ćemo sa njima da se mirimo. Jedna tiha većina, a ona glasna manjina je problem", ukazao je Izetbegović.
Ta "tiha, dobroćudna većina" ljudi u svim nacionalnim korpusima u BiH, naglasio je, jeste za to da se prihvati istina ma kakva ona bila i da se na njoj gradi budućnost.
"Istina je kao čvrst temelj. Laž je loš temelj za buduće odnose u BiH", ocenio je bošnjački član Predsedništva BiH.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.