Izabrana nova vlada Severne Makedonije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Avg.2020, 00:01

Izabrana nova vlada Severne Makedonije

Sa 62 glasova “za”, parlament Severne Makedonije je izglasao novu vladu na čijem će čelu u narednih 4 godina biti Zoran Zaev, predsednik Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM). Nakon dvodnevne debate, protiv predloga mandatara Zaeva se izjasnilo 51 od ukupno 120 poslanika. U sastavu kabineta su 4 vicepremijera i 15 ministara iz koalicije koju predvodi SDSM i iz Demokratske unije za integraciju (DUI) Alija Ahmetija. Vicepremijeri su Artan Grubi iz DUI, koji će biti zadužen za...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Poslanici Sobranja izabrali novu vladu Severne Makedonije

Izvor: Danas, 31.Avg.2020

Poslanici parlamenta Severne Makedonije većinom glasova izabrali su kasno večeras novu koalicionu vladu SDSM i DUI, premijera Zorana Zaeva.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.