Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Maj.2018, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz centra Velike Kladuše počelo preseljenje migranata

Načelnik Velike Kladuše Fikret Abdić doneo je odluku o izmeštanju migranata iz centra grada na lokaciju van grada, koja je u opštinskom vlasništvu.

Uklanjanje šatorskog naselja iz gradskog parka počelo je danas uz pomoć policije i nadzora Hitne pomoći.

Na novoj lokaciji migrantima će biti na raspolaganju voda, sanitarni čvor i struja, a imaće i rešenu podlogu za podizanje šatora, preneli su sarajevski mediji.

U šatorskom naselju u Velikoj Kladuši >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << nalazi se oko 120 migranata, a procenjuje se da ih je na području grada 600 i 700.

Načelnik Kladuše izjavio je da su državne institucije zakazale, dodavši da će se premeštaj migranata i stvaranje neophodnih uslova za njihov smeštaj finansirati iz opštinskog budžeta.

"Uprkos prevelikoj neizvesnosti i ćutanju o migrantskoj krizi, ono što država nije uradila, mi jesmo iako nam to nije obaveza", kazao je Abdić.

Od početka maja u BiH stiže povećan broj migranata, a vlasti u Sarajevu najavile su da razmatraju i opciju zatvaranja granice.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.