Ivanov i kandidatkinja opozicije za predsednika prošetali Ohridom

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Feb.2019, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanov i kandidatkinja opozicije za predsednika prošetali Ohridom

Predsednik Severne Makedonije Đorđe Ivanov prošetao je danas Ohridom sa kandidatkinjom makedonske opozicije za šefa države Gordanom Siljanovskom.

Sa Ivanovom i Siljavskom u društvu su bili i lider VMRO DPMNE Hristijan Mickoski i članovi najužeg rukovodstva te najveće opozicione partije.

Univerzitetska profesorka Gordana Siljanovska-Davkova koja je juče na konvenciji VMRO DPMNE ubedljivom većinom glasova izabrana za kandidata te stranke na predsedničkim izborima, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << šetnjom Ohridom neformalno je počela kampanju.

VMRO DPMNE je prva partija koja je objavila ime kandidata za predsednika Severne Makedonije, a njen glavni konkurent, vladajući SDSM, najavio je da će predsedničkog kandidata izabrati 3. marta.

Zvanični deo kampanje za predsedničke izbore, prema Državnoj izbornoj komisiji, počeće 1. aprila.

Izbori za predsednika Severne Makedonije biće održani 21. aprila, a ukoliko nijedan kandidat ne pobedi u prvom krugu, drugi krug šestih po redu makedonskih predsedničkih izbora biće 5. maja.

Drugi uzastopni mandat četvrtog makedonskog predsednika Đorđa Ivanova završava se 12. maja.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.