Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Okt.2018, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanić: Za ubistvo Davida Dragičevića neko je već trebalo da odgovara

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić izjavio je danas da je slučaj ubistva 21-godišnjeg Davida Dragičevića do sada morao da bude rešen i da je za to neko morao da odgovara.

"Ako slučaj nije rešen, onda i za to neko treba da odgovara", rekao je Ivanić za sarajevski portal Kliks.

Upitan da li opozicija koristi taj slučaj, on je naveo da je predsednik RS Milorad Dodik posle posebne sednice Narodne skupštine Republike Srpske 10. maja izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da je "namerno uvalio" opoziciji Anketni odbor za rešavanje "slučaja Dragičević".

"Opozicija je utvrdila sve činjenice koje je mogla da utvrdi sa parlamentarne pozicije. Mislite li da je to vešto korišćenje slučaja? Nije. To je samo institucionalni rad", rekao je Ivanić.

Naveo je da je Anketni odbor institucionalno delovao, za razliku od ostalih institucija koje su u tom slučaju zakazale.

"Uključujući i parlamentarnu većinu, koja je odbacila izveštaj Anketnog odbora, a na kraju se ispostavilo da se on poklopio sa naredbom tužilaštva", dodao je srpski član Predsedništva BiH.

Taj slučaj je sam po sebi tragedija, kazao je Ivanić i dodao da je vlast Dodikovog Saveza nezavisnih socijaldemokrata na tom primeru pokazala dokle može da seže bahatost, kao i da je očigledno da je nekome iz vlasti u interesu da slučaj ne bude rešen.

Na pitanje da li "slučaj Dragičević" može da košta aktuelnu vlast RS, koja se dosta arogantno odnosi prema tom slučaju, Ivanić je ocenio da je on "samo prelio kap na generalno lošu situaciju u Republici Srpskoj".

"Najmanji problem je da li će to koštati aktuelnu vlast u Republici Srpskoj, problem je što to sve košta Republiku Srpsku. Postali smo društvo u kojem je sasvim normalno da mladić bude ubijen, da mu se pripiše da je narkoman i lopov, da se kasnije ispostavi da ništa od toga nije istina i da se opet ne desi ništa. Da niko za to ne odgovara", naveo je Ivanić.

On je dodao da je strašno to što je "predsednik Republike lično vređao oca Davida Dragičevića, što taj slučaj koristi za predizborne tribine, što koristi termine na javnom servisu RS u kojima se trudi nevešto to da ublaži, a onda opet pokušava da uveri javnost da se neko drugi bavi politizacijom slučaja".

David Dragičević je nestao 18. marta, a njegovo telo nađeno je 24. marta na ušću rečice Crkvene u Vrbas kod tvrđave Kastel.

Policija je dva dana posle pronalaska Davidovog tela saopštila da u tom slučaju nema elemenata krivičnog dela, da bi Tužilaštvo kasnije pokrenulo istragu o njegovom ubistvu.

Roditelji Davida Dragičevića tvrde da je on otet, mučen, silovan i da su ga na kraju ubili pripadnici policije RS.

Otac ubijenog mladića Davor Dragičević od samog početka tvrdi da je ubistvo njegovog sina planirano ranije, i da je zbog toga izrežirana pljačka kuće porodice Rađen, kako bi pokojni mladić bio predstavljen kao kriminalac.

Visoki funkcioneri Ministarstva unutrašnjih poslova RS tvrdili su da je u krvi mladića pronađena droga LSD, iako u Banjaluci ne postoji laboratorija za tu vrstu toksikoloških nalaza. Naknadno toksikološko veštačenje u Beogradu i u Austriji pokazalo je da u krvi Davida Dragičevića nije bilo teških droga.

Svake večeri od 26. marta na banjalučkom Trgu Krajine održavaju se skupovi "Pravda za Davida" na kojima se traži otkrivanje ubica i nalogodavaca ubistva mladića.

Za 5. oktobar najavljen je treći veliki skup "Pravda za Davida", na kojem će Davor Dragičević, kako je najavio, izneti sva imena ubica, nalogodavaca ubistva i onih koji zataškavaju taj zločin.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ivanić: Za ubistvo Davida Dragičevića neko je već trebalo da odgovara

Izvor: Beta, 01.Okt.2018

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić izjavio je danas da je slučaj ubistva 21-godišnjeg Davida Dragičevića do sada morao da bude rešen i da je za to neko morao da odgovara."Ako slučaj nije rešen, onda i za to neko treba da odgovara", rekao je Ivanić za sarajevski portal...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.