Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Feb.2015, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Island: Okončana erupacija vulkana Bardarbung

Erupcija vulkana Bardarbunga, koja je trajala od avgusta prošle godine, je okončana, saopštile su islandske vlasti.

U saopštenju se navodi da je kraj erupcije uslijedio nakon višenedjeljnog slabljenja seizmičke aktivnosti na području vulkana Bardarbunga.

Islandske vlasti snizile su nivo opasnosti od mogućeg poremećaja aviosaobraćaja, ali naučnici upozoravaju da je na području oko vulkana i dalje prisutno značajno zagađenje vazduha.

Zvaničnici islandske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << Meteorološke službe i Agencije za zaštitu životne sredine su izjavili da će se područje oko vulkana i dalje pomno pratiti kako bi se na vrijeme uočile moguće promjene koje bi mogle da ugroze lokalno stanovništvo, prenela je belgijska agencija Belga.

Erupcija vulkana počela je 31. avgusta.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.